Esther Lentjes is MAG consulente in Hardinxveld-Giessendam
Esther Lentjes is MAG consulente in Hardinxveld-Giessendam Gemeente Hardinxveld-Giessendam

MAG consulente Esther Lentjes wil Hardinxveld-Giessendam laten bruisen

27 maart 2024 om 09:56 Maatschappelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Esther Lentjes werkt sinds 1 januari als consulent voor de Maatschappelijke Agenda bij gemeente Hardinxveld-Giessendam.  Met groot plezier en vol enthousiasme zet ze zich sindsdien in met één doel: mensen verbinden in Hardinxveld-Giessendam. 

Esther Lentjes is geen onbekende in Hardinxveld-Giessendam.  Eerder werkte ze 20 jaar in zwembad De Duikelaar, in verschillende functies. Ze is een geboren Hardinxveldse, begint ze haar verhaal in het gemeentehuis, en ze weet wat er speelt in het dorp. Toen de gemeente eind 2023 iemand zocht voor de functie ‘consulent Maatschappelijke Agenda’, twijfelde ze geen seconde. 

SPELREGELS

,,Het kriebelde direct om aan de slag te gaan met de levendigheid in ons dorp”, vertelt ze met een twinkeling in haar ogen. ,,Na corona is dat wat ingezakt. Met de door de gemeente beschikbaar gestelde MAG-subsidie – MAG staat voor de Maatschappelijke Agenda – is het mogelijk om voor allerlei kleine en grotere initiatieven in Hardinxveld-Giessendam een bijdrage te vragen. Natuurlijk zijn er spelregels aan verbonden, maar er kan veel. Een klein buurtfeestje, een groot evenement en alles daar tussenin.” 

VERBINDEN

Esther is aanpreekpunt voor iedereen die een leuk idee heeft: inwoners, verenigingen, maatschappelijke organisaties. ,,Ik hou van babbelen met mensen en van contacten leggen, mensen of ideeën aan elkaar verbinden”, zegt ze vol passie. ,,Intensief meewerken aan de vier thema’s: levendigheid, verbinding, omzien naar elkaar en vitaliteit. Thema’s met wat mij betreft als overkoepelend onderwerp: ‘samen’. En om meer samen te zijn, wil ik zo veel mogelijk verbindingen leggen”, vervolgt Esther. ,,Zodat we elkaar nog meer ontmoeten en leren kennen in ons prachtige dorp. Dat leidt bijvoorbeeld ook tot begrip hebben voor elkaar. En samen iets doen is vooral ook nog eens heel erg leuk. Wat is er mooier dan ons dorp met elkaar nóg meer te laten bruisen?” 

MEER INFORMATIE

Het team van de Maatschappelijke Agenda bestaat naast Esther uit Hanneke Oussoren en Joyce Versluis. Meer informatie over de Maatschappelijke Agenda, hoe je subsidie aanvraagt voor een activiteit en wat de voorwaarden zijn, vind je op www.mag-hg.nl Eventuele vragen kun je  mailen naar mag@hardinxveld-giessendam.nl

advertentie
advertentie