Afbeelding

Vijftig jaar rond de kappersstoel in Salon Kraag in Hardinxveld-Giessendam

27 maart 2024 om 15:23 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Salon Kraag in hartje Hardinxveld-Giessendam is al generaties lang een bekend adres. Oprichter Denny Kraag opende op 16 april 1975 een bescheiden salon aan de dijk. Nu, vijftig jaar later is het dochter Muriëlle die al aardig wat jaren de scepter zwaait, maar nog altijd een zeer goed contact met haar vader onderhoudt. Daarom, vijftig jaar na oprichting, een dubbelinterview.

Denny Kraag schetst dat hij nog niet zo lang na de geboorte van zijn oudste een plek zocht om een kapperszaak te beginnen. Hij woonde toen nog in Rotterdam, maar de woningnood was hoog en hij zocht een plaats om zijn leven op te kunnen bouwen. Een vriend bekeek een kapperszaak aan de dijk en dacht dat het wel zinvol was. Hardinxveld was weliswaar maar een klein dorp, maar had wel de potentie om uit te groeien. Denny verliet de grote stad en nam de goodwill, huur en inventaris over van de bestaande kapper en startte zijn eigen salon. Hij bouwde al snel de zaak uit en nam een tweede kapsalon over. Deze voegde hij later toe aan zijn onderneming. Na twee verhuizingen kwam hij op het Klein Diepje terecht.

DERTIG JAAR

Dochter Muriëlle is de middelste van drie kinderen en hielp van kleins af aan al in de kapsalon. Een kleine dertig jaar terug kwam ze officieel ‘in de zaak’. Ze werkte lange tijd met haar vader samen. Toen hij ouder werd, bouwde Denny zijn werkzaamheden geleidelijk af. Hij had zijn vaste klantenkring die hij regelmatig bediende, maar door natuurlijk verloop werd dat steeds minder.

LIEF EN LEED

Denny: ,,Mijn klanten waren aan mij gewend. Als iemand in de stoel zit, raak je hem aan. Dat voelt vertrouwd en dan gaan de gesprekken soms verder dan koetjes en kalfjes. Regelmatig wordt lief en leed gedeeld, mensen kunnen hun verhaal kwijt. Dan ontstaat vaak een goed contact, niet alleen door de handen, maar ook door het gesprek.’’ Denny werkt niet meer, maar knipt en kleurt nog wel regelmatig zijn vrouw. Het kappersvak zit nog steeds in zijn hart. Muriëlle is inmiddels al weer heel wat jaren aan de slag in haar salon. Ze werkt met een fantastisch gemotiveerd team van vier haarstylisten, Martha, Irene, Timon en stagiaire Manon. Dames, heren, kinderen, hele families komen regelmatig binnen.

ACTIES

Muriëlle: ,,Er zitten klanten in de stoel die ik als kind geknipt heb en nu volwassen zijn. Leuk om te zien. Ook dat klanten zelfs naar een andere plaats verhuisd zijn maar altijd nog naar onze salon terugkomen. Wij willen ons 50 jarige bestaan met jullie vieren en bedanken onze fijne klanten. Om dit te vieren hebben we leuke acties en een kleine attentie in april.’’

Salon Kraag,
Klein Diepje 5,
Hardinxveld-Giessendam.
Telefoon 0184-612529
www.salonkraag.nl

advertentie
advertentie