River Trotters Dames 1 wint zwaar bevochten wedstrijd.

15 december 2019 om 14:36 Onderwijs Deel je nieuws

aterdag 14 december stond, voor de dames van de Hoek en Blok formatie, alweer de laatste wedstrijd van 2019 op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in sporthal de Wielewaal met als tegenstander, de 2 plaatsen lager geklasseerde, Utrecht Bulls.

Tijdens de warming-up viel het direct op dat de Utrechtse dames behoorlijk wat lengte in huis hadden. De Hoek en Blok formatie zou fysiek aan de bak moeten om zich de ballen onder bord toe te kunnen eigenen.

De wedstrijd werd gestart met een openingsscore van de Utrechtste dames. Esmee Weusthof, gaf snel een tegengeluid en schoot een mooie driepunter raak. Des ondanks liep het zowel aanvallend als verdedigend niet soepel bij de dames van Rivertrotters. De verdediging van de Utrechtse dames stond daarin tegen als een huis waardoor wij het basketbal-netje lastig wisten te vinden.

Het tweede kwart werd opnieuw niet sterk gestart. De Utrechtse dames kwamen een aantal keer snel uit de startblokken en scoorden meerdere keren uit de fastbreak. Joella Huisman, Joyce Jansen en Lisanne Schoon wisten in het tweede kwart doormiddel van inside acties, gelukkig de basket een aantal keer te vinden. Op het scorebord stond in de rust een marginale score, die bij de mini’s niet zou misstaan, van 18-28 in het voordeel de Utrechtse dames.

1 ding was duidelijk... Deze wedstrijd zou niet zomaar gewonnen worden. Als we niet alle zeilen bijzetten dan zouden we deze wedstrijd verliezen. Coaches, Jaap van Gelder en Rudy Vendelbosch, hebben in de kleedkamer van zich laten horen en hebben de strategie voor de 2e helft bepaald en uitgezet.

Het derde kwart startte de Hoek en Blok formatie sterk. Er werd nog harder verdedigd en de aanvallen leken iets soepeler te gaan lopen. Halverwege het derde kwart zaten de Hoek en Blok formatie de Utrechtse dames op de hielen en wisten tot een paar puntjes terug te komen. Maar toch werd ook dit kwart opnieuw met een achterstand afgesloten.

Het vierde kwart besloot de Hoek en Blok formatie om uit een ander vaatje te gaan tappen. Het zou deze wedstrijd alles of niets worden. We starten met een full court man to man verdediging. Dit bleek een juiste zet te zijn want er werden verdedigend meerdere steals gepakt waaruit door ons gescoord kon worden. Het gat wat we moesten dichten was hierna nog slechts 5 punten. Na een hele wedstrijd achter te hebben gestaan gebeurde eindelijk het gene waar we als team zo hard voor aan het vechten waren.

Karin Groeneveld wist zich meerdere keren met souplesse, door de verdediging van Utrecht Bulls heen te wurmen en bracht de stand daarmee op: 46-47. Marion den Butter besloot dat het afgelopen moest zijn en schoot kort daarna een prachtige driepunter raak. Met nog een kleine 2,5 minuut op de klok stonden we voor het eerst in de wedstrijd voor met 49-47.

Esmey de Haas besloot ook de bal vanaf de zijkant maar eens door het netje te knallen. De dames uit Utrecht voelde de bui al hangen maar waren zeker niet van plan om op het allerlaatst de wedstrijd zomaar uit handen te geven. De Utrechtse dames besloten, als laatste redmiddel, nog een tandje harder te gaan verdedigen. Beiden teams zaten op dat moment in foutenlast wat betekende dat na elke gemaakte fout de tegenstander op de vrijeworplijn plaats mocht nemen. De Utrechtse verdediging ging gepaard met de nodige fouten waardoor de Hoek en Blok formatie een aantal keer op de vrijeworplijn mocht plaatsnemen. Ondanks een aantal verwoede pogingen van de Utrechtse dames werd de voorsprong door de Hoek en Blok formatie niet meer weggegeven. De wedstrijd werd in een spannende slotfase op het nippertje gewonnen door de dames van Rivertrotters. Eindstand: 58-51. Een wijs man, die even zo wijze woorden sprak zei eens: “Als je de wedstrijden waarin je zelf slecht speelt wint, dan wordt je kampioen”.

Dat kampioenschap is het voornemen waar wij in 2020 verder voor zullen gaan strijden. Voor nu wensen wij iedereen alvast fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling toe.

Een sportieve groet en tot volgend jaar!