Update Deelcafé De Buurman

4 mei 2020 om 09:48 Winkels Deel je nieuws

>Sluiting Corona-virus
U heeft het vast al meegekregen – deze weken géén overheerlijke espresso met homemade taart, géén wekelijks bezoekje aan de breiclub, géén gezellig praatje na ’t werk en géén gezamenlijke maaltijd op de vrijdagavond.. Deelcafé De Buurman sloot noodgedwongen de deuren, en dat doet best een beetje pijn.

Deelgenoten en (vaste) bezoekers delen wat dat betreft in de situatie. Want dat juist ‘t bijzondere van De Buurman ligt in ontmoeting, daar waren we intussen wel achter! Voor bezoekers geldt nu dat ze hun (vaak dagelijkse) ommetje moeten missen en een stukje aanspraak en aandacht ontbreekt. Maar voor deelgenoten voelt het ook als een gemis: ‘zó jammer dat ik nu niet kan doen wat ik het allerliefst doe: klaarstaan voor een ander en ze gewoon even heerlijk verwennen met koffie en taart..’.

Net als alle horeca-zaken betekent de situatie zakelijk gezien voor De Buurman ook: geen omzet. En in ons geval dus geen ‘delen ver weg’, omdat alle horeca-opbrengsten 100% ten goede komt aan projecten van Hardinxvelders ver weg. Deze maanden kunnen we dus helaas geen donaties doen i.v.m. geen opbrengsten uit horeca-aanbod.
 
In de tussenliggende periode van sluiting proberen we een aantal zaken wel extra aandacht te geven, waaronder de relaties met vaste bezoekers warm houden, zo goed mogelijk communiceren intern én een paar acties op financieel gebied. Over dat laatste iets meer.

Fondsenwerving
Nu de dagelijkse uitvoerende taken geminimaliseerd zijn besteden we extra aandacht aan de financiële situatie van De Buurman. Op dit moment zijn nog niet alle vaste kosten per maand gedekt, zodat we inlopen op onze reserves. Dat is voor een tijdje niet zo erg, maar we willen graag ‘glad’ zijn voor de zomer – en de maandbegroting sluitend krijgen. Afgelopen maand hebben we 500 bedrijven geflyerd met een aanbod voor ‘Buurman Businesspartner’. Daarnaast willen we ook graag een beroep doen op particulieren. Bent/kent u personen die graag zouden willen bijdragen? Mail gerust even naar info@deelcafedebuurman.nl of bel ons op 0184-764064 / 0612535851.
 
Tot zover deze kleine update. We hopen u zo snel mogelijk weer te mogen verwelkomen. Wij missen het énorm om op ons vertrouwde stekkie te investeren in ontmoeting, aandacht & plezier – u ook..?

advertentie
advertentie