Week van de Mantelzorg

23 september 2020 om 09:03 lokaal Deel je nieuws

In de week van 9 t/m 13 november 2020 wordt in Hardinxveld-Giessendam de Week van de Mantelzorg georganiseerd. Mantelzorgpunt Servanda kan dit jaar ten gevolge van de maatregelen in het kader van Corona de traditionele activiteiten, zoals workshops of mantelzorgbuffet niet organiseren. Veiligheid van u en elkaar staat voorop! Dat betekent dat de mantelzorgwaardering dit jaar ook niet op het gemeentehuis wordt uitgereikt, maar op een andere manier aan u wordt toegezonden. Een aantal activiteiten zullen digitaal (via computer/laptop/tv) worden georganiseerd. Het programma volgt later in deze krant.

Elk jaar wordt door de gemeente Hardinxveld-Giessendam een mantelzorgwaardering uitgereikt aan geregistreerde mantelzorgers.

Omdat het aantal mantelzorgers de afgelopen jaren flink is gegroeid én wij het beschikbare budget gelijkwaardig willen verdelen over alle mantelzorgers zal ook dit jaar een mantelzorgwaardering van €75 beschikbaar zijn in de vorm van Hagi-bonnen.

Er zijn echter een aantal criteria waar u aan moet voldoen. U geeft uzelf op als mantelzorger, u kunt niet iemand anders opgeven. Opgeven kan via de website van Servanda www.servanda.nl, dan onder kopje diensten kiest u mantelzorgondersteuning. Hier vindt u de oranje button, waarmee u zich kunt registreren.

Verder geldt dat iedereen in aanmerking kan komen voor een mantelzorgwaardering, indien:

· U minimaal 8 uur per week voor iemand zorgt, én…

· Dat voor minimaal 3 maanden achtereen

· Degene voor wie u zorgt woont in Hardinxveld-Giessendam

· Is uw kind/partner/vader/moeder opgenomen in een instelling, laat het ons dan even weten

Een aantal mantelzorgers heeft zich de afgelopen jaren geregistreerd via de website van Servanda. Misschien is uw huidige situatie veranderd en heeft u dit nog niet doorgegeven. Wilt u dat dan zo snel mogelijk doen? Dan kan via de www.servanda.nl of info@servanda.nl

advertentie
advertentie