Demonstratie van het gebruik van een AED
Demonstratie van het gebruik van een AED M. vd Ende

“Bewust veilig Dag” bij Bouwonderneming Stout

1 april 2021 om 13:49 Zakelijk Deel je nieuws

Bouwonderneming Stout en EHBO Giessendam slaan de handen ineen voor de dag van de Veiligheid.

Jaarlijks organiseert Bouwend Nederland de “Bewust Veilig Dag”; dit jaar voor de 5e keer. De bij Bouwend Nederland aangesloten bedrijven kunnen zelf kiezen hoe zij deze dag invullen. Dit jaar heeft Bouwonderneming Stout deze “Bewust Veilig dag” aangegrepen om aandacht te schenken aan het gebruik van de AED.

Al enige tijd is er een AED (Automatische Externe Defibrilator) aanwezig in het kantoorgebouw van de onderneming. De vraag is alleen of het kantoorpersoneel ook wist hoe om te gaan met het apparaat. Om iedereen kennis te laten maken met de AED is de plaatselijke EHBO- afdeling uit Giessendam uitgenodigd om een demonstratie te komen geven. Voor kleine groepjes, in verband met de corona maatregelen, werd uitleg gegeven over de werking van de AED en  werd met een trainer gedemonstreerd hoe het apparaat gebruikt moet worden. De werking van de AED bleek voor veel mensen toch wel een eye- opener te zijn. De AED-training werd door allen als zeer positief ervaren.

Mogelijk wordt aan deze dag een vervolg gegeven door het organiseren van reanimatiecursussen binnen het bedrijf. Hierdoor weet men niet alleen hoe de AED te gebruiken maar ook hoe de bijbehorende reanimatie vakkundig kan worden uitgevoerd.

advertentie
advertentie