HKC komt in Dordrecht met de schrik vrij

13 september 2020 om 22:10 Sport Deel je nieuws

HKC heeft ook de 2e competitiewedstrijd na de lange corona-stop met een overwinning afgesloten.
Met een 17-20 winst op Oranje-Wit betekend dit na twee gespeelde wedstrijden de volle buit en een gedeelde koppositie in de overgangsklasse D. Een gemakkelijke middag was het in Dordrecht echter zeker niet.

Na een nog wat stroeve 1e helft tegen Valto en een overtuigend deel twee ging HKC vol vertrouwen richting Sportpark Stadspolders.
HKC begon om half 4 als favoriet aan de wedstrijd met Nadhie den Dunnen en Sven van Baggum deze keer beginnend op de bank. Vanuit Boven-Hardinxveld waren veel supporters naar Dordrecht gekomen om de verrichten van hun favorieten te volgen.

In tegenstelling tot het plan begon HKC niet goed aan het duel. Het initiatief in de scores was in de beginfase nog wel voor het team van coaches Ekelmans en Kamsteeg maar Oranje-Wit kon steeds snel antwoorden en de stand weer gelijk trekken.
HKC gaf de jonge thuisploeg de gelegenheid om in de wedstrijd te groeien en het team van coaches Van Vliet en Ploeg maakte hier ook dankbaar gebruik van.
Oranje-Wit nam brutaal het initiatief en kon helemaal in verhouding met het spelbeeld tot een verdiende 10-6 voorsprong komen. Ingrijpen vanaf de kant was al vroeg in het duel noodzakelijk en Nadhie den Dunnen werd ingebracht.
Met een afstandsschot was het dezelfde Nadhie den Dunnen die de ruststand op 10 – 7 bepaalde.

De tweede helft een agressiever HKC waarin captain Corné Troost direct in de 1e minuut de achterstand naar 2 verkleinde. Mark Klop schoot HKC snel hierna naar de 10-9 en de aansluiting was al weer kort na de rust gevonden.
Toch kon HKC pas bij 13-13 na een fraaie doorbraak vanuit de ruimte door een doelpunt van Danny den Dunnen weer voor het eerst op gelijke hoogte komen.
Bij 13-14 was daar de eerste voorsprong voor de door BMN De Klerk en Klop Waterport gesponsorde ploeg sinds het begin van de eerste helft.

Waar het initiatief de tweede helft wel bij een inmiddels beter spelend HKC lag en ook steeds de voorsprong nam bleef Oranje-Wit op twee dan drie punten achterstand zicht vastbijten waardoor het duel ook tot de slotfase een wedstrijd bleef.
De ook zaterdag weer sterk spelende Mabel Havelaar besliste met een zelf benutte strafworp in de laatste minuten het duel en bracht de 17-20 eindstand op het haperende scorebord.

Scores HKC: Corné Troost 5, Mark Klop 4,  Mabel Havelaar 4, Danny den Dunnen 2, Veerle Havelaar 2, Nadhie den Dunnen 2, Eliza Roest 1.