Alzheimer Café Hardinxveld-Giessendam weer van start!

14 september 2020 om 09:22 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Het Alzheimercafé is een informatie- en ontmoetingsavond voor iedereen die meer wil weten over dementie. Het Alzheimercafé is verbonden aan Alzheimer Nederland.

Vanaf woensdag 23 september 2020 gaat het Alzheimercafé Hardinxveld-Giessendam weer van start. We zijn blij, dat we weer belangstellenden kunnen verwelkomen. Het Alzheimercafé wil graag ook rekening houden met de corona-maatregelen en daarom worden de bijeenkomsten op een andere manier vorm gegeven. De bijeenkomsten worden tot eind 2020 gehouden bij Servanda, in het gebouw de Ducdalf, Scheldestraat 1.

Daarnaast zijn alle bijeenkomsten te volgen via de link https://www.youtube.com/channel/UC4DNkt4eaRSlvMC5T0WwssA of via Youtube Servanda live. Wilt u via de computer deelnemen, dan hoeft u zich hiervoor niet op te geven.

Het aantal bezoekers, wat aanwezig kan zijn in de Ducdalf is beperkt tot maximaal 15 personen. Daarom verzoeken wij u om u vooraf op te geven, als u in de Ducdalf aanwezig wilt zijn.

Het programma van dit jaar bestaat uit vier bijeenkomsten. Alle bijeenkomsten zijn dus zowel in de Ducdalf, als via internet te volgen.

Op 23 september zal notaris Mr. Erwin F. de Vilder komen spreken over alle zaken, die geregeld moeten worden als je te maken krijgt met dementie.

Op 28 oktober wordt het thema “Fronto Temporale Dementie” besproken, één van de vele vormen van dementie. De spreker van deze avond is Specialist Ouderen geneeskunde Laura Joosen.

Op 25 november zal Dr. Blokhuis als spreker aanwezig zijn. Dr. Blokhuis is jaren als huisarts werkzaam geweest in Hardinxveld-Giessendam en auteur van “De Alzheimer Papers” en “Inge’s laatste reis”.

Op 23 december sluiten we het jaar in kerstsfeer af. Met Bas van der Sijde, Geestelijk verzorger blikken we terug op dit bijzonder jaar. De avond wordt muzikaal omlijst door Ed.

De bijeenkomsten vinden plaats in de Ducdalf, Scheldestraat 1 te Hardinxveld-Giessendam. De avond start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. De deuren van de Ducdalf zijn vanaf 19.00 uur open

Op de Ducdalf worden de corona maatregelen in acht genomen, dat betekent 1,5 meter afstand, handdesinfectie voor entree en registratie van uw gegevens.

Zoals al eerder gemeld, kunnen er maximaal 15 gasten aanwezig zijn in de Ducdalf. Aanmelden is verplicht en kan uiterlijk tot maandag 21 september bij Brenda.Otten@servanda.nl of telefonisch via 06-82324895

advertentie
advertentie