Dames 1 scherp van start in hogere klasse!

14 september 2020 om 09:26 Sport Deel je nieuws

Afgelopen vrijdag, 11 september 2020 startte ook voor dames 1 de competitie weer. De tegenstander was dit keer de studenten vereniging Pendragon uit Tilburg. Dit seizoen staan we een competitie hoger ingedeeld namelijk 2 divisie dus we verwachten meer tegenstand en meer uitdaging. Ook hebben we een aanwinst in het team erbij, Evianne van Toor!

De wedstrijd werd gestart met Marion, Esmée, Evianne, Esmey en Joëlla! De dames hadden de smaak goed te pakken en zagen mooie kansen richting de basket. Na 3 minuten spelen stond het dan ook al 3-10 ik het voordeel van River Trotters. Toen begon ook Pendragon de basket te vinden en gaan we het tweede kwart in met 17-24 in het voordeel van River Trotters.

Het tweede kwart proberen we steeds verder uit te lopen. We zien mooie acties en er wordt snel gepasst en onze schoten vallen ook. Zo hebben we een goed antwoord op hun zone. De Hoek en Blok transformatie uit Hardinxveld gaat de rust in met 31-41.

Het derde kwart beginnen we sterk. We pakken mooie steals waardoor we gemakkelijk naar de basket kunnen. Hierdoor lopen we langzaam uit. Hierdoor was de stand na dit kwart 46-56 in ons voordeel.

Ook in het vierde kwart is River Trotters de betere partij. Hard werken en goed teamspel wordt beloond met een terechte overwinning. De Hoek en Blok Transformatie uit Hardinxveld wint terecht met 54-75!

Aankomende zaterdag spelen we onze eerste thuiswedstrijd in Sporthal de Wielewaal. Dit keer om 21.00 uur tegen JRC uit Boxtel.