Doorbraak van Milou van Dijk
Doorbraak van Milou van Dijk Wim v.d.Pijl

Prima overwinning Vriendenschaar

20 september 2020 om 12:32 Sport Deel je nieuws

Valto is de afgelopen jaren steeds een lastige tegenstander voor Vriendenschaar , waarbij de krachtsverschillen klein zijn en de resultaten wisselend. Ook j.l. zaterdag gaven de ploegen elkaar weinig toe, en zorgden voor een leuke korfbalpot  voor het aanwezige publiek dat zich goed aan de Corona-regels hield. Na een gelijk opgaande 1e helft wist het CABholland-tem in de 2e helft een 4 punts voorsprong te nemen, die het ondanks aandringen van Valto niet meer uit handen gaf.

Het werd een wedstrijd waarbij vooral het scherpe verdedigen door beide teams zorgde voor lange aanvallen. De ploegen gaven elkaar weinig toe , beurtelings namen beide teams een kleine voorsprong die dan weer werd genivelleerd. Er werd in een hoog tempo gespeeld en mede door de uitstekende weersomstandigheden waren er mooie acties aan beide zijden.  De ruststand van 10-10 gaf dan ook het juiste wedstrijdbeeld, waarbij bij de groenhemden de scores waren verzorgd door 7 verschillende spelers/sters.  In de 2e helft opende Marijn Bakema de score , maar de 11-10 werd net als in deel 1 weer snel gelijk getrokken. In de 10 minuten daarna gaf Vriendenschaar echter gas en wist door 4 rake schoten van  weer 4 verschillende spelers/sters een beslissende voorsprong te nemen van 15-11.  Toen kwam er een periode dat beide teams de korf niet meer wisten te vinden. De verdedigingen waren goed georganiseerd, waardoor de aanvallers moeizaam tot schot konden komen. Valto probeerde door enkele aanvallende wissels het tij te keren, maar dat leverde niet meer dan 1 raak schot op.  Bij Vriendenschaar bracht trainer Jorrith Ekelmans met succes Rob Visser in de ploeg om de korfpuntloze periode te doorbreken. Met een fraaie doorloopbal bracht Visser 5 minuten voor tijd de voorsprong  naar 16-12, waarmee de wedstrijd gespeeld was.. De groenhemden kwamen in de slotfase niet meer in gevaar en konden met 17-15 haar 2e overwinning behalen in dit nog jonge veldkorfbalseizoen.

Komende zaterdag gaat Vriendenschaar op bezoek in Dordrecht voor de wedstrijd tegen het gerenommeerde Oranje Wit dat j.l. zaterdag haar 1e overwinning boekte. De wedstrijd begint om 15.30 uur op sportpark Stadspolders.

De korfpunten werden gescoord door: Jorrit Muilwijk 5 x , Julian Voorwinde 3 x, Christian Brouwer, Marijn Bakema en Milou van Dijk ieder 2 x, Rob Visser, Krista van Hunnik en Celine van Meeteren ieder 1 x.