Aron Eijkelboom (10) met Perkouwverdediger in de rug
Aron Eijkelboom (10) met Perkouwverdediger in de rug Teus Stam

Hardinxveld start de competitie met fraaie overwinning op Perkouw

20 september 2020 om 15:39 Sport Deel je nieuws

Hardinxveld heeft in de openingswedstrijd van de competitie een fraaie 4-0 overwinning geboekt op Perkouw. In een eerste helft die aardig in evenwicht was nam de ploeg van trainer Richard den Ouden wel wat meer initiatief en leverde dat een 2-0 voorsprong op. Na de pauze gaf Hardinxveld niets meer weg en wist de voorsprong nog verder uit te bouwen naar 4-0.

Als hekkensluiter van het vorige afgebroken seizoen toonde Perkouw letterlijk en figuurlijk een heel ander gezicht aan de Sluisweg in Hardinxveld. Met maar liefst acht nieuwe spelers in de basis toonde de ploeg uit Berkenwoude meer ambitie. Hardinxveld wist daar goed mee om te gaan en dat leverde direct een boeiende openingsfase op. In het eerste half uur kregen beide teams een halve kans en ook een hele echte scoringskans. Danny van den Bout werkte voor het eigen doel een bal net op tijd weg en Aron Eijkelboom wist een strakke voorzet voorlangs het doel van Perkouw net niet te raken. Maar na een half uur spelen brak Hardinxveld de score wel open uit een voorzet van Collin de Kok. De Perkouw verdediger kon de bal niet wegwerken en Vincent van Lopik was paraat om met een halve draai de 1-0 binnen te werken. De gasten die het probeerden om snel de diepte te zoeken werden door Hardinxveld meer teruggedrongen. De druk op het doel van Perkouw nam toe en op slag van rust breidde Johan Woltman de voorsprong uit naar 2-0, toen de doelman van de gasten een schot van Lex de Gier niet onder controle kreeg.
De WSB brigade moest in het begin van de tweede helft twee wijzigingen in de verdediging aanbrengen met de komst van Robin de Boon voor Collin de Kok, en Lars van der Rest voor de geblesseerde Jesper Buist. Hardinxveld hield controle over de wedstrijd en Perkouw kon niet echt gevaarlijk worden tegen de solide defensie. Halverwege het tweede deel viel een voorzet van Lex de Gier precies over een Perkouwverdediger en was de aanname en het schot van Robin de Kok loepzuiver voor de 3-0. De score had verder op kunnen lopen maar een snoeiharde inzet van Aron Eijkelboom trof het lichaam van de keeper. Kort voor het einde beloonde Hardinxveld zich toch nog met de 4-0 uit een hoekschop van Lex de Gier, die de opgekomen centrale verdediger Sander de Boon schuin binnen kopte. Zo kon alles wat Hardinxveld was, bij het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter van Hoogdalem, met voldoening terugkijken op een geslaagde competitieouverture aan de eigen Sluisweg.
Komende zaterdag 26 september staat voor Hardinxveld een uitwedstrijd weliswaar dicht in de buurt tegen VVAC op het programma.