Portret Hugo de Groot
Portret Hugo de Groot Marcel Köppen

Gorcumse Literatuurprijs

29 oktober 2020 om 20:12 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

De Gorcumse literatuurprijs schrijft haar wedstrijd voor 2020/ 2021 uit met het thema Wat laat je na, hoe wil je herinnerd worden?  Het thema sluit aan bij het Hugo de Grootjaar. Hij ontsnapte 400 jaar geleden in zijn boekenkist als politiek gevangene uit Slot Loevestein.
Mag je denken wat je wil, mag je geloven wat je wil? Hugo de Groot dacht erover na en veel van zijn denken is nu onderdeel van onze huidige wereldwijde wereld. Hoe kan dat? Wie was hij? Wat dacht hij?

Schrijf een verhaal of gedicht, stuur het uiterlijk 24.00 uur 1 maart 2021 in. Wie weet sta je tussen de winnaars op 21 april 2021, als de omstandigheden het toelaten, op het podium in Slot Loevestein. Er zijn zes prijzen in verschillende leeftijdscategorieën te vergeven.

De Gorcumse literatuurprijs is vanaf 12 jaar, voor Nederland en Vlaanderen. Jong en oud kan inspiratie opdoen in de lesbrief die Museum Slot Loevestein samen met de Gorcumse literatuurprijs maakte, lees erover op www.gorcumseliteratuurprijs.nl. Lees daar ook alle andere informatie. Doe ook mee!

advertentie
advertentie