De Alpha Cursus kan nu thuis vanaf de bank gevolgd worden.
De Alpha Cursus kan nu thuis vanaf de bank gevolgd worden. Alpha Nederland

Alpha gaat online

31 december 2020 om 15:26 Lokaal Deel je nieuws

Ontmoeten, vragen en ontdekken, dat doe je op de Alpha Cursus. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die nu ook online wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

In samenwerking met verschillende kerken in Hardinxveld wordt de Alpha Cursus al vele jaren ook in Hardinxveld-Giessendam georganiseerd. De laatste jaren bijvoorbeeld in ‘De Buurman’, maar dat is vanwege de corona maatregelen op dit moment niet mogelijk. Om de cursus niet langer uit te stellen is nu besloten de Alpha Online te organiseren.

Op dinsdag 19 januari 2021 gaat een Alpha Online van start. Via Zoom ontdekken de deelnemers in 12 online, interactieve en gezellige bijeenkomsten wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een sociaal moment. Hét moment om elkaar te zien en op een ontspannen manier elkaar te leren kennen. Hierna bekijken de Alpha-deelnemers een aflevering van de Alpha Film Series. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen

De cursus is gratis en vrijblijvend en wordt gegeven van 19.30 uur tot 21.00 uur. In Nederland hebben ruim 300.000 mensen een Alpha gevolgd. Wie je ook bent, wat je ook gelooft, iedereen is van harte welkom op Alpha Online.

Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken, samen met anderen. Er is ruimte voor al je vragen. Voor het aanmelden, bij vragen of voor meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers ga naar www.alpha-cursus.nl of kan er contact worden opgenomen met de organisatie (alphahardinxveld@gmail.com).

advertentie
advertentie