t@b stelt vragen over boezemkanaal

12 januari 2021 om 10:46 Lokaal Deel je nieuws

De Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B) heeft vragen aan het College van Burgemeester & Wethouders gesteld over de komst van een boezemkanaal in Hardinxveld-Giessendam. De T@B wil duidelijkheid van het College over de plannen van Waterschap Rivierenland en onder andere de rol van de gemeente en de gemeenteraad.

Waterschap

Op 27 november 2020 heeft het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland besloten om toch een nieuw boezemgemaal en kanaal voor de Alblasserwaard te realiseren in het dorp. Na een vergelijkingsonderzoek is het Waterschap tot dit besluit gekomen. Een nieuw kanaal moet worden aangelegd tussen de Giessen en de Beneden-Merwede. 

Onduidelijkheid

Veel inwoners hebben vragen over de plannen van het Waterschap. “Nu is er nog veel onduidelijkheid. Eind 2021 neemt het Waterschap een keuze voor het voorkeurstracé. Hoe onze inwoners hierbij worden betrokken en welke rol de gemeente hoort te hebben is ons nog niet duidelijk”, zegt T@B-fractievoorzitter Dick Fijnekam.

Impact

“De impact voor sommige bewoners kan groot zijn, bijvoorbeeld aan de Parallelweg. Onze partij heeft daarom vragen gesteld aan het College van Burgemeester & Wethouders”, aldus T@B-fractievoorzitter Dick Fijnekam.

advertentie
advertentie