Muhammad Ali
Muhammad Ali SheFotografie

Betekenisweek op Lyceum Oudehoven

1 april 2021 om 10:22 Lokaal Deel je nieuws

In de week van 29 maart tot en met 1 april, de week voor Pasen, hadden wij onze jaarlijkse betekenisweek.

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen niet alleen alles leren over de stelling van Pythagoras, over hoe je in het Duits de weg vraagt en al die andere dingen die je nodig hebt om een diploma te behalen. Daarom hechten wij veel belang aan ons moreel kompas.

Het thema van onze betekenisweek is moed, een van de vier polen van dit moreel kompas. Iedere dag wordt voor alle leerlingen geopend met een dagopening rondom dit thema. Dit wordt gekoppeld aan een van onze kopstukken, de prachtige portretten die op diverse plaatsen in ons gebouw te zien zijn. Daarnaast wordt ook stilgestaan bij de moed die Jezus nodig had om de lijdensweg te kunnen volbrengen.

Tenslotte bespreken we zowel tijdens de dagopeningen als tijdens de speciale mentorles van deze week met onze leerlingen wat moed voor hen betekent. Wanneer ben je moedig?

Op onze website https://oudehoven.cvo-av.nl/nieuws/betekenisweek-op-lyceum-oudehoven/ zijn de filmpjes voor de dagopeningen over Nelson Mandela, Maya Angelou, Alan Turing en Muhammad Ali terug te kijken.

advertentie
advertentie