Scorende Krista van Hunnik
Scorende Krista van Hunnik Wim v.d.Pijl

Forse nederlaag voor teleurstellend Vriendenschaar

26 september 2021 om 12:48 Sport Deel je nieuws

Door het gebrek aan scorend vermogen gaf Vriendenschaar tegenstander Valto de kans om vooral in de 2e helft een comfortabele overwinning te behalen. Het CABholland-team gaf in de 1e helft nog goed partij ( ruststand 7-9), maar konden in de 2e helft maar 3 maal de korf vinden en dat is op dit nivo ver onder de maat.

Het begon zo mooi de op die zonnige zaterdagmiddag/avond.  Onder veel publieke belangstelling had voor de wedstrijd burgemeester Heijkoop het prachtige vernieuwde veldencomplex op de Sluisweg geopend, waarna de wedstrijd tegen medekoploper Valto om 17.45 uur werd gespeeld . Veel publiek, prachtig zomeravondweer, een fraaie groen/zwarte entourage, kortom de ingrediënten voor een leuke korfbalwedstrijd waren er.

Beide teams hadden even tijd nodig om de korf te vinden, maar na de openingstreffer van aanvoerder Christian Brouwer kwamen er daarna werd er binnen 10 minuten 8 maal raak geschoten,  keurig verdeeld tussen de teams waarbij het opmerkelijk was dat het allemaal damesscores waren. Halverwege de 1e helft had de thuisploeg daardoor een 5-4 voorsprong genomen , die door Valto weer werd omgezet naar een 5-7 achterstand. Routinier Krista van Hunnik zorgde met haar 4e rake schot weer voor de aansluiting en ook Julian Voorwinde deed dat na de 6-8 . Maar in de laatste seconde van de 1e helft kwam er door een “lucky shot” toch nog een 7-9 achterstand bij rust op het scorebord.

In de 2e helft was Vriendenschaar niet meer bij machte om het goed ingespeelde team uit De Lier het nog moeilijk te maken. Het probleem dat bij de groenhemden regelmatig de kop op steekt, was ook in het 2e gedeelte van deze wedstrijd het scorend (on)vermogen . Valto liep binnen 10 minuten uit naar 8-13 en speelde vanaf toen een gewonnen wedstrijd. Hoewel de Vriendenschaarders hard werkten, bleven de schoten onzuiver en werden er goede kansen teveel gemist. Trainer Jorrith Ekelmans probeerde nog wat te forceren door vakwisselingen (waarbij de jonge Patrick Noordzij  zijn competitie-debuut maakte), maar ook dat mocht niet baten. Hoewel de thuisploeg nog even aanklampte tot 10-14, was het in de laatste 10 minuten alleen Valto wat nog scoorde en kwam met 10-19 het einde aan deze voor het Vriendenschaar teleurstellende wedstrijd, waarbij topscorer Krista van Hunnik de helft van de korfpunten van haar ploeg maakte.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma , dan speelt Vriendenschaar om 16 uur tegen het nog puntloze ONDO uit Middelburg.