Dames 1 herpakt zich in spannende wedstrijd (deel 1/2)

3 oktober 2021 om 20:42 Sport Deel je nieuws

Na een lange periode van corona stond op zaterdag 2 oktober eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma voor het dames 1 team van River Trotters. Het was niet alleen de eerste wedstrijd, maar het was ook de eerste officiële wedstrijd onder bezielende leiding van de nieuwe coach Davor Micic en assistent Rudy Vendelbosch.

De Hoek en Blok formatie wist dit seizoen ook nog twee nieuwe speelsters aan te trekken, Marjoleine Cornet en Jovana Stoskovic. Voor een groot deel van het team zijn deze twee meiden geen onbekenden.

De Hoek en Blok formatie heeft de afgelopen weken hard getraind om zich klaar te stomen voor de competitie. Met volle moed reisden de dames dan ook af naar Bunschoten om daar te spelen tegen het, voor hun nog onbekende, damesteam van BC Shooters. Helaas was de selectie niet helemaal compleet en werd de eerste wedstrijd gespeeld zonder Marion den Butter.

De wedstrijd werd gestart met Joella, Evianne, Esmey, Marjoleine en Jovana. Door de openingsscore van de tegenstander stonden we meteen 3-0 achter. Echter wisten wij de drive te vinden, waardoor we in de eerste minuten een kleine voorsprong wisten te behalen van 7-8. Het eerste kwart leek veelbelovend te starten voor de Hoek en Blok formatie, maar helaas wist BC Shooters zich snel te herpakken. De resterende minuten verliepen niet gemakkelijk door de sterke verdediging van BC Shooters en hierdoor wisten de dames van de Hoek en Blok formatie niet te scoren. De dames van BC Shooters konden behoorlijk uitlopen. Het eerste kwart werd door het moeizame verloop daarom ook afgesloten met een achterstand van 18-9.

Het moeizame verloop van het eerste kwart werd vervolgd in het tweede kwart. Het leek er even op dat de dames van BC Shooters alsmaar verder gingen uitlopen, maar gelukkig namen de coaches op het juiste moment een time out. Hierdoor wisten de Hoek en Blok formatie de draad weer op te pakken en deden er verdedigend een schepje bovenop. Evianne liet zich niet kennen ondanks een zere enkel en stond verdedigend sterk. Ze wist de bal een aantal keer te stealen, wat ervoor heeft gezorgd dat wij snel konden scoren. We hebben als team hard gewerkt en gingen welverdiend met een hele kleine voorsprong van 28-29 de rust in.

Tijdens de rust gaven de coaches aan dat we verdedigend hard moesten blijven werken en dat er aanvallend meer tempo gemaakt moest worden.