Doelpoging Patrick Noordzij
Doelpoging Patrick Noordzij Wim v.d.Pijl

Zwakke 1e helft nekt Vriendenschaar

10 oktober 2021 om 18:07 Sport Deel je nieuws

In de uitwedstrijd tegen Excelsior kon Vriendenschaar geen potten breken door gebrek aan schotkracht in de eerste helft.  De thuisploeg was in dat 1e half uur veel effectiever in de afronding en  sloeg in de eerste 20 minuten een gat dat door het CABholland niet meer dichtgelopen kon worden.

Vriendenschaar startte niet goed en keek direct tegen een 2-0 achterstand aan zonder zelf een schot gelost te hebben. Dat gaf Excelsior het goede gevoel en omdat de groenhemden scorend onder de maat bleven , kon de thuisploeg (te) gemakkelijk uitlopen naar een voorsprong van 6 punten ( 9-3 na 20 minuten) . Coach Jorrith Ekelmans greep in en zette Patrick Noordzij als aanvaller in voor Peter Visscher, waardoor Christian Brouwer, die het vizier ook niet op scherp had, de rebound kon verzorgen. Bij een ruststand van 9-4 hoopte Vriendenschaar de tweede helft beter in de afronding te komen, maar de start was weer onvoldoende. De 2e  gemiste strafworp van captain Brouwer legde  het gebrek aan vertrouwen bloot, maar Excelsior kon daar niet van profiteren.

Vriendenschaar krabbelde krabbelde op en kwam dichterbij tot 14-11, en leek op weg naar de  aansluiting en mogelijk nog een spannende slotfase. Maar Excelsior  op het juiste moment wist Excelsior toch weer te scoren, waardoor zij de winst veilig konden stellen. Patrick Noordzij zorgde voor de laatste treffer waardoor de wedstrijd eindigde in  16-13 .

Op de ranglijst heeft Vriendenschaar nog 2 ploegen onder zich , maar zal  het aanvallend rendement moeten verhogen om punten te gaan pakken in de komende weken.

Komende zaterdag speelt de ploeg weer uit, dan staat de lastige uitwedstrijd tegen het op de 2e plaats staande Pernix op het programma om 15.30 uur in Leiden.

De scores kwamen op naam van Marijn Bakema (4 x), Patrick Noordzij, Arjanne Ambachtsheer en Julian Voorwinden (allen 2 x), Christian Brouwer, Krista van Hunnik en Anne Timmer ( allen 1 x).