Vriendenschaar boekt zwaarbevochten overwinning

17 oktober 2021 om 20:50 Sport Deel je nieuws

Vriendenschaar is erin geslaagd om de aansluiting te houden bij de middenmoot door een nuttige overwinning op en bij Pernix.

De omstandigheden waren ideaal voor een mooie wedstrijd met veel doelpunten. Spannend was het zeker, maar de korf werd door beide ploegen te weinig gevonden.

Met Ilvy Versteeg en Patrick Noordzij als vervangers van Anne Timmer en Peter Visscher, wisten de bezoekers als eerste de korf te vinden na 4 minuten. Daarna duurde het lang voordat er gescoord werd en halverwege de eerste helft stond er slechts 2-2 op het scorebord. Net voor rust wist Vriendenschaar een klein gaatje te slaan en na 30 minuten was het 7-8.

Na de rust behield de ploeg de voorsprong, maar de doelpunten bleven schaars. Met nog 10 minuten te spelen was het 10-13 en leek een overwinning nabij. Echter, Pernix kwam terug tot 12-13 en met nog 7 minuten te spelen kon het nog alle kanten op.

Maar ondanks vele pogingen wist Pernix de korf niet meer te vinden en ook Vriendenschaar lukte dat niet meer. Uiteindelijk wist de ploeg met veel kunst en vliegwerk de overwinning veilig te stellen, waardoor men afstand nam van de onderste regionen.

Daan Kamsteeg maakte in de laatste minuten zijn debuut in de aanval en maakte zichzelf erg nuttig in de rebound.

Scores kwamen op naam van Julian Voorwinden (6), Christian Brouwer en Krista van Hunnik (3) en Marijn Bakema (1).