Aron Eijkelboom in duel met Schoonhoven
Aron Eijkelboom in duel met Schoonhoven Teus Stam

Hardinxveld beslist duel in Schoonhoven voor de pauze

31 oktober 2021 om 14:25 Sport Deel je nieuws

Hardinxveld heeft de uitwedstrijd tegen Schoonhoven voor de pauze beslist. Met drie doelpunten binnen vijf minuten was het duel aan het slot van de eerste helft met 1-4 zo goed als gespeeld.  Onder kletsnette en dus lastige omstandigheden leverde dat na de tweede omloop bij de hekkensluiter een 2-6 overwinning op en daarmee ook de vijfde zege op rij voor de ploeg van trainer Richard den Ouden.

Hardinxveld nam in Schoonhoven direct het initiatief en scoorde al na drie minuten de openingstreffer. Weer terug na een blessure van enkele weken was het Robin de Kok die een voorzet van Robin Peursem kort voor het doel afrondde. Toch sloop er na de vroege 0-1 slordigheid in het spel van Hardinxveld en leverde dat de gelijkmaker voor de thuisclub op. Uit een doorkopbal die door de verdediging en doelman werd gemist kopte Schoonhoven bij de tweede paal 1-1 binnen. Een tegenstander die op de eigen paal kopte hielp Hardinxveld aan een rebound waaruit Johan Woltman vervolgens de 1-2 aantekende. Daarop volgde aan de andere kant nog wel een afstandsschot dat de Hardinxveldse lat raakte. In de slotfase van de eerste helft zette Hardinxveld flink aan. Na een kopbal van Robin Peursem op de paal was het Pieter Kroon die uit een voorzet wel de 1-3 binnen kopte. De geblesseerd geraakte Johan Woltman werd vervangen door Alexander Margarita en die maakte er bij zijn eerste actie binnen een minuut kort voor de pauze al 1-4 van.
In het begin van de tweede helft gaf Hardinxveld Schoonhoven geen tijd en ruimte om er nog spanning in te brengen. Na een doelrijpe kans die Lex de Gier liet liggen tikte Robin Peursem uit de volgende voorzet wel de 1-5 binnen. Uit een vloeiende aanval op een steeds lastiger bespeelbaar veld verscheen Lex de Gier vrij voor het doel om na een klein uur spelen de stand naar 1-6 te tillen. Het laatste half uur ging de bal wel rond maar was de scherpte er in de wedstrijd af. Alleen Schoonhoven wist nog een treffer bij te schrijven toen in de slotfase  Hardinxvelddoelman Sidney Batenburg een hoge bal niet onder controle kreeg en de afvallende bal nog de 2-6 opleverde.
Door dit resultaat is Hardinxveld nu met 15 punten uit de eerste 6 wedstrijden koploper in de competitie, weliswaar gevolgd door DFC dat niet in actie kwam en een verliespunt minder heeft. Komende zaterdag 6 november staat voor Hardinxveld de thuiswedstrijd tegen Streefkerk op het programma, de aanvang daarvan is om 14.30 uur aan de Sluisweg.