Dames 1 pakt punten in Amsterdam

22 november 2021 om 11:49 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag reisde de Hoek en Blok formatie af naar Amsterdam om daar te spelen tegen North Side ballers, de hekkensluiter van de competitie. Het enige wat wij op voorhand wisten was dat deze dames tot nog toe alles met dubbele cijfers hadden verloren, maar ook dit biedt geen enkele garantie.

De dames van de Hoek en Blok formatie waren deze wedstrijd niet compleet en moesten het veld op zonder Marjoleine, Karin en Jovana. De coaches hadden daarom een beroep gedaan op Marjolein van Genderen zodat we voldoende dames op de bank hadden zitten. Dank voor je inzet Marjolein!

De wedstrijd werd gestart met Esmee, Marion, Joëlla, Esmey en Evianne. De Amsterdamse dames startten verdedigend in een zone waardoor het voor ons even zoeken was naar de gaten. Al snel zagen we waar de gaten lagen en kwamen we makkelijk tot scoren.  Het eerste kwart eindigde in een voorsprong van 7-29.  Wat we na dit kwart ook zeker wisten was dat het een fysieke wedstrijd ging worden en dat de scheidsrechters hun fluitjes thuis leken te hebben gelaten.

In het 2e kwart viel al redelijk snel het eerste slachtoffer van deze wedstrijd. Evianne ging door haar enkel en voor haar was het einde wedstrijd. Verdedigend lieten de dames van de Hoek en Blok formatie wat meer gaten vallen waardoor de tegenstander iets vaker het netje wist te vinden. Gelukkig wisten wij het netje aan de andere kant ook nog goed te vinden waardoor we de rust in gingen met een 19-49 voorsprong.

Het 3e kwart werd wat rommelig gestart. In verdedigend opzicht kreeg de tegenstander te veel ruimte, en een trage omschakeling in combinatie met haastig gespeelde aanvallen zorgden ervoor dat de voorsprong dit kwart niet extreem werd uitgebreid.

Met wat aanwijzingen van coaches Davor en Rudy op zak ging het vierde kwart van start. Helaas viel al snel het 2e slachtoffer van deze wedstrijd. Esmey de Haas raakte tijdens een inside actie geblesseerd aan haar enkel, waardoor het ook voor haar einde wedstrijd was. De resterende dames kregen van de coaches de opdracht om aanvallen slim uit te spelen en vooral op te passen om verdere blessures te voorkomen.

Eindstand: 34-75

De volgende wedstrijd is op 4 december in sporthal de Wielewaal tegen L.C Players. Hopelijk zijn Esmey en Evianne dan weer voldoende hersteld zodat ze weer kunnen aansluiten bij de selectie.