Doorbraak van topschutter Christian Brouwer
Doorbraak van topschutter Christian Brouwer Wim v.d.Pijl

Schotvaardig Vriendenschaar wint spannende wedstrijd

28 november 2021 om 14:16 Sport Deel je nieuws

In een lege sporthal kon het livestream publiek genieten van een prima eerste Vriendenschaar wedstrijd van dit zaalseizoen . In Ridderkerk werd KCR na een mooi korfbalduel in de slotfase met 25-29 verslagen.

Vriendenschaar, met de goed spelende A-juniore Ilvie Versteeg in het verdedigingsvak , liet zich in de beginfase overrompelen door fel startende thuisploeg die door enkele duieuze strafworpen al snel een 4-1 voorsprong nam. Maar door tactisch goed verdedigen en met veel tempo in de aanval kwamen de groenhemden steeds beter in de wedstrijd. In het 1e aanvalsvak werd schutter Christian Brouwer steeds in stelling gebracht door de onvermoeibare Celine van Meteren en de geroutineerde Krista van Hunnik, met Peter Visscher weer in een prima reboundrol. Halverwege de 1e helft kwam Vriendenschaar naast KCR ( 6-6) en even later dankzij een slimme actie van Krista van Hunnik voor de 1e keer op een voorsprong ( 7-8). In de slotfase van de 1e helft schoten beide teams met scherp, en zag Vriendenschaar de 12-13 voorsprong net voor de rust in de laatste seconden door KCR worden genivelleerd naar een ruststand van 13-13.

In de 2e helft namen de Hardinxvelders steeds meer het iniatief in de wedstrijd , waaraan het jonge 2e aanvalsvak met veel snelheid en scorend over alle schijven een belangrijke bijdrage leverde. Julian Voorwinde en Marijn Bakema , die veel afwisselden in rebound en als puntspeler, schoten hun ploeg direct na de rust naar een 2 punts voorsprong maar verzuimde echter om verder uitbte lopen. De thuisploeg wilde zich  niet gewonnen geven en bleef knokken om terug te komen. Coach Jorrith Ekelemans  wisselde  tactisch in de verdediging steeds Peter Visscher voor Robin Molenaar om meer verdedigende druk te gaan geven en wisselde dan weer yerug in de aanval. Hoewel de thuisploeg halverwege de 2e helft nog één keer langszij kwam (20-20) , nam Vriendenschaar  dankzij tweemaal Anne Timmer weer een voorsprong van 21-23.Het bleef het tot de laatste minuut spannend omdat KCR bleef aanklampen. Met 24-26 ging de laatste minuut in ,waarbij door 8e korfpunt van topscorer Brouwer en de buzzer beater van Peter Visscher voor de 25-29 overwinning zorgden. Een uitstekende overwinning van  Vriendenschaar, waarbij alle spelers en speelsters scoorden.

De korfpunten werden gemaakt door:Christian Brouwer 8x , Julian Voorwinde  5x , Anne Timmer en Krista van Hunnik ieder 4x , Marijn Bakema 3x, Ilvie Versteeg en Peter Visscher ieder 2x , Celine van Meeteren 1x.