Koppelkoers Luijten/Dorenbos
Koppelkoers Luijten/Dorenbos Privé foto

Jan van Arckel renners Noël Luijten en Yanne Dorenbos rijden de zesdaagse van Gent.

29 november 2021 om 20:46 Sport Deel je nieuws

Zesdaagse Gent

Van 16 t/m 21 November waren Noël Luijten en Yanne Dorenbos het Nederlandse koppel in de U23 categorie tijdens de zesdaagse van Gent. Op de eerste dag kregen beide het gevoel dat ze mee konden strijden voor het podium. 

Het Belgische koppel Pollefliet / Vandenbrande drukte hun stempel op de wedstrijden. Het was al snel duidelijk dat dit koppel niet gemakkelijk te verslaan was. Noël en Yanne streden om de plaatsen 2 t/m 5. 

De voorlaatste dag startte het koppel op de 2e plaats in het klassement. Ze probeerden de 2e plaats definitief naar zich toe te trekken. Helaas pakte een verkeerde manouvre van het Duitse koppel verkeerd uit en kwam Noël ten val. Hij probeerde direct terug in koers te gaan, maar zijn helm was gebroken en volgens de reglementen mag je dan niet meer deelnemen aan de gaande wedstijd. Yanne was in staat om alleen de wedstrijd zonder ronde verlies te beeindigen, maar er werden helaas punten verloren op de concurrentie. 

Op de laatste dag was er nog zicht op een podium plaats. Nadat er twee koppels een ronde wisten te pakken hadden Noël en Yanne nog kans op een derde plaats door een ronde te pakken op het franse koppel. Met nog 30 ronden te gaan lukte het ze om een halve ronde te pakken. Helaas reed het belgische koppel het gat weer dicht waardoor ze werden ingelopen door het peloton. Helaas betekende dit dat ze geen plaats mochten nemen op het podium. 

Een vierde plaats als debuterend koppel is absoluut een top prestatie in dit internationale gezelschap. 

advertentie
advertentie