River Trotters zet goede reeks voort en behoudt ongeslagen status in uitwedstrijden

25 november 2018 om 21:12 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdagavond 24 november vertrok de Hoek & Blok selectie richting Roosendaal voor de competitiewedstrijd tegen Blauw Wit. De tegenstander lijkt op papier een maatje te klein voor de mannen van River Trotters, maar beschikt desondanks wel over enkele kwalitatief goede spelers.

Reden genoeg om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Laat dat nou precies hetgeen zijn wat de startende spelers nalaten. Daar tegenover staat dat Blauw Wit in de eerste fase werkelijk alles raak weten te schieten met daarbij onder andere enkele verre driepunters. Uiteindelijk staat er zelfs een achterstand van 22-8 op het scorebord.

Enkele tactische wijzigingen later beginnen de Hoek & Blok mannen de wedstrijd te controleren en komt men langszij wat resulteert in een ruststand van 38-42.

Het slappe begin met de daarbij behorende achterstand is dus weggewerkt. Na rust waren de River Trotters vastbesloten om de voorsprong snel uit te bouwen waardoor er geen twijfel bestond over wie deze wedstrijd zou winnen. Dit plan wil niet direct slagen, maar na het derde kwart staat er toch een voorsprong van 12 punten op het scorebord voor de Hardinxvelders.

In het laatste en vierde kwart laten de River Trotters er geen gras over groeien. Aan de hand van een uitstekend spelende Gillian Boldewijn, welke terugkeerde na een hardnekkige blessure, wordt de wedstrijd uitgespeeld en presenteert zich een eindstand van 59-77 op het scorebord.

De punten in een uitwedstrijd gaan dus wederom mee naar Hardinxveld-Giessendam.

De eerstvolgende wedstrijd zal weer plaatsvinden in de Wielewaal. Aankomende zaterdag spelen de River Trotters om 20.30 uur tegen BC Vlissingen.