Verslag ronde 11 interne competitie De Giessen en Linge

26 november 2018 om 09:08 Sport/sport Deel je nieuws

Het was deze avond het begin van de 2e ronde van de interne competitie en daarmee stond het topduel tussen Henk Boot en Jaco Vonk op het programma. Henk koos een rustige opening en was er natuurlijk op gebrand Jaco beentje te lichten en de strijd om het kampioenschap weer open te gooien. Het werd een behoorlijke laveerpartij, waarin Jaco zijn stukken goed neerzette. Henk besloot toch maar 2 paarden tegen een toren en pion te ruilen maar door het ontbreken van meer hulpstukken en de sterke positie van een zwart paard op e4 stelden zijn aanvalskansen niet veel voor. Jaco kwam langzaam aan in het voordeel. Hoewel Henk geen directe fouten maakte, nam Jaco’s voordeel toe en hij kon uiteindelijk toch met de winst gaan strijken. Hij heeft daarmee zijn koppositie verder versterkt en een flink voorschot genomen op een hernieuwd kampioenschap.

André van Wingerden speelde direct vanuit de opening scherp tegen Hans Karelse. Vanuit de opening zette hij het bord al op zet 12 in vuur en vlam door het opspelen van zijn f-pion, terwijl Hans nog niet gerokeerd had. Hans kon verdedigende zetten combineren met matdreigingen, maar deed dit net niet handig genoeg. Na afruil van de lichte stukken lukte het de secuur spelende André om de koning over het bord te jagen naar mat.

Bert van Geldere en Tony Else speelde in eerste instantie een vrij rustige partij die in remise eindigde, maar waarbij aan het eind eerder Bert wat beter leek te hebben gestaan.

Taco van Poll speelde tegen Louis Rutgers een interessante partij waarin hij wel initiatief kreeg maar uiteindelijk kwam ook hier een remise als einduitslag uit de bus.

Arjan Uittenbogerd speelde tegen Henk van der Hoek maar kon toch niet verhinderen dat zwart langzaam maar zeker de overhand kreeg en er met de winst van door ging.

Tijmen Schakel  en Marcel van Wingerden speelden nog niet zo veel, maar beiden zijn bezig aan een goede reeks overwinningen. Hun tegenstanders Rob van Driel, respectievelijk Bert van Hees kregen geen voet aan de grond en werden gedecideerd op een nederlaag getrakteerd.

Mark Couwenberg kwam sterk uit de opening tegen Bram Capelle. Hij won snel een gambietpion terug, verorberde nog een 2e exemplaar, maar uiteindelijk kon Bram wat tegenspel krijgen, waarbij Mark koos  voor eeuwig schaak en berustte dus in remise.

Het eerste team speelde zijn 4e KNSB-wedstrijd tegen de koploper Erasmus in Rotterdam. Na harde strijd werd nipt met 4,5-3,5 verloren. Winst was er voor Eddy Korevaar en Tim Schakel, remise noteerden Tony Else, Roelof Stienstra en Jaco Vonk, maar Jeroen Brandsma, Hans Karelse en Henk Boot verloren hun partij.

advertentie
advertentie