River Trotters MSE1 blijft ongeslagen in uitwedstrijden

9 december 2018 om 15:30 Sport/sport Deel je nieuws

Met vier opeenvolgende gewonnen wedstrijden mochten de mannen van de Hoek & Blok formatie zaterdag 8 december afreizen naar Weert. Voor een wedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst van de 1e divisie-B, de jongens uit het 2de team van de Basketball academie Limburg. Een belangrijke wedstrijd om in de race te blijven voor de final four.

Met Gillian Boldewijn die weer terug is in de startende vijf na een stroeve start van het jaar. Beginnen de mannen van RT aan de wedstrijd. Het is ook Gillian die de score opent en tot aan een stand van 7-7 kan BAL aanhaken, daarna lopen de Hardinxvelders uit tot een 11-18 voorsprong.

In het tweede kwart is het meer van hetzelfde en neemt Leron Esajas met 8 punten in dit kwart RT op sleeptouw om te gaan rusten met een voorsprong van 10 punten. Aan het einde van de 1e helft vlucht BAL in een zone verdediging en dit zal de gehele wedstrijd zo blijven.

Aan de start van het 3de kwart heeft River Trotters veel moeite om te scoren tegen de statische verdediging van de Limburgers, die zelf wel het netje weten te vinden en zo terug komen tot 41-41.

In het 4de kwart doorbreekt Arco van Genderen eindelijk de problemen die RT in deze wedstrijd heeft van achter de 3-puntslijn, en is belangrijk met twee 3-punters. Met een stand van 51-51 en nog 42 seconden te spelen is het Niek van Vliet die met een schot de Hoek en Blokkers op voorsprong zet, een voorsprong die ze niet meer uit handen geven 51-54, en de punten gaan mee naar Hardinxveld-Giessendam.

Mede door het verlies van Attacus stijgt RT op de ranglijst en bevinden we ons nu op een gedeelde 3de plaats. Volgende week sluiten we in eigen sporthal de Wielewaal de 1e seizoenshelft af tegen Octopus uit Vught.

15 December 20.30 in de Wielewaal. Be there!