v.l.n.r. Jayden Kooij, Daan Teeuw en Levi van Aken
v.l.n.r. Jayden Kooij, Daan Teeuw en Levi van Aken Arne Post

Turners OKK in actie op district kampioenschappen Zuid-Holland.

17 december 2018 om 22:44 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag waren de district kampioenschappen van Zuid-Holland in Waddinxveen. Van gymnastiekvereniging OKK waren er 4 deelnemers die een plekje op het podium hebben behaald.

In het niveau instap 3e divisie, kwamen drie turners van OKK in actie. Met goede oefeningen turnde de jongens alle drie een prima wedstrijd. Jayden Kooij kwam met een punten totaal van 99.850 op een 9e plaats terecht.109.100 punten was voor Daan Teeuw genoeg om de 3e plek te behalen. Met ruim 2 volle punten meer kwam Levi van Aken uiteindelijk op de tweede plaats. Hij kwam op een punten totaal van 111.150.

In de tweede wedstrijd kwamen er 5 turners in actie van de OKK, op het niveau van pupil 3e divisie. Voor Auke de Kok en Sem Eijkelenboom kwamen voor eerst in actie op dit niveau. Voor hen was de wedstrijd om ervaring op te doen in het nieuw niveau. Met 81.950 kwam Sem uiteindelijk op een 13e plaats terecht. Auke kwam met een punten totaal van 89.900 op de 10e plek.

In de categorie pupil 2e jaars kwamen Jurre de Rover, Martin van Aken en Klaas Veldman in actie. De wedstrijd waren voor hun goed om zich veder voor te bereiden voor de aankomende plaatsingswedstrijden. Jurre kwam op 87.00 punten, Martin kwam op 85.150 en Klaas kwam op een punten totaal van 85.100.

In de laatste wedstrijd kwamen Janpaul Teeuw, Yoeri van Noordenne en Marijn Streefkerk. Marijn kwam in actie in jeugd divisie 3 en turnde een goede wedstrijd, voor hem was het zijn eerste wedstrijd in het vrije keuze categorie. Hij turnde in totaal 53.900 punten bij elkaar en werd daarmee 9e. Janpaul en Yoeri streden tegen elkaar voor de 1e plek. Uiteindelijk was Janpaul met een verschil van 1.100 de betere van de twee. Yoeri kwam op een punten totaal van 66.900 op de tweede plek. En met 68.000 was Janpaul de beste in de categorie junior ll 3e divisie.