HKC scoorde meer dan 40 doelpunten tegen Nova
HKC scoorde meer dan 40 doelpunten tegen Nova Archieffoto

HKC boekt recordzege op Nova: 42-16

13 januari 2019 om 11:01 Sport/sport Deel je nieuws

Na een onderbreking van drie weken vanwege de feestdagen, hervatte koploper HKC afgelopen zaterdag de competitie met het thuisduel tegen hekkensluiter Nova. Voor HKC de opdracht om de ongeslagen status te behouden en de Bilthovenaren niet de gelegenheid te geven om in de wedstrijd te kunnen komen. Dit bleek een niet te moeilijke opgave, want het weerwerk van Nova was te matig om HKC ook maar enigszins te kunnen verontrusten. Met een uiteindelijke 42-16 zege was een volle sporthal Het Dok getuige van een overwinning die als een record in de HKC historie vermeld kan worden.

HKC begon met Eliza Roest op de bank en liet direct haar intenties blijken. Binnen enkele minuten stond er al een 4-1 voorsprong op het bord en meteen was duidelijk dat het een kat-en-muis-spel zou worden. Nova had simpelweg totaal geen antwoord op de dadendrang van HKC en bevestigde met haar spel waarom zij de laatste plaats inneemt. Bij HKC kwam het gevaar weer van alle kanten en de bezoekers kregen geen enkele vat op het gevarieerde spel van de Boven-Hardinxvelders. Opvallend was de gedrevenheid waarmee het Novafront-Klop Watersport team ondanks de gestaag oplopende voorsprong bleef spelen en via een 12-2 stand halverwege de eerste helft, een ruststand van 21-6 wist te bereiken.

Ook in de tweede helft had HKC meteen de goede focus te pakken en in de eerste vijf minuten waren er al weer vijf doelpunten van Hardinxveldse makelij te noteren. Slechts mondjesmaat zorgde Nova voor een doelpunt, maar het tegenspel bleef veel te mager om nog van een serieuze krachtmeting te kunnen spreken. HKC liep onverstoorbaar verder weg naar 29-8. HKC trakteerde haar publiek op fraaie staaltjes korfbal met evenzo fraaie treffers en zorgde er met de vele doelpunten voor dat de toeschouwers geboeid naar het duel bleven kijken. Naarmate de wedstrijd verstreek kwam steeds meer de vraag naar boven of de magische grens van 40 doelpunten bereikt zou worden. Tainer/coaches John Spek en Raimond Nieuwenhuizen gebruikten het duel nog om wissels toe te passen en zo kwamen ook Sanne Langendoen, Anieke Swets en Stefan de Groot nog in de ploeg. Het verstoorde de doelpuntenproductie geenszins en enkele minuten voor tijd had captain John den Dunnen de eer om de veertigste treffer door de mand te laten ploffen en hij deed dat in stijl: met een voor hem zo kenmerkende one-hander. Bij het eindsignaal van de prima leidende Martijn Terlouw en Willem Klok stond er een aan duidelijkheid niets te wensen overlatende 42-16 HKC zege op het scorebord.

Concurrent De Meeuwen won nipt met 27-26 van KVA en blijft HKC op een afstand van twee punten volgen.

Voor HKC werden de scores verzorgd door: Corné Troost (9), Tjeerd Gort en John den Dunnen (ieder 7), Kelly de Bruin, Annelies Kop en Rianne Swets (ieder 4), Stefan den Breejen en Sanne Langendoen (ieder 3) en Lotte Scherstra (1).

A.s. zaterdag reist HKC naar Kampen voor het duel tegen Dos Kampen/Veltman, dat een bescheiden plaats op de ranglijst inneemt. Ook nu weer winstmogelijkheden voor HKC, dat echter wel aan de bak zal moeten tegen de Kampenaren. Aanvang in sporthal De Reeve is 19.35 uur. Dit duel wordt om 18.15 uur voorafgegaan door de wedstrijd tussen de reserves van beide verenigingen.