River Trotters dames 1 begint het jaar goed

13 januari 2019 om 13:52 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 12 januari 2019, stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op de agenda. Ditmaal speelden de dames, van BM van Houwelingen, een thuiswedstrijd in, sporthal de Wielewaal, tegen Zoebas uit Zoetermeer. Ook deze wedstrijd beloofde weer een spannende wedstrijd te worden aangezien de uitwedstrijd nipt gewonnen werd in de slotfase met 2 punten.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Cor Kraijo, oprichter van basketbalvereniging Rivertrotters. Dames 1, wenst familie en vrienden van Cor Kraijo, heel veel sterkte met dit verlies.

De wedstrijd werd wat later dan verwacht gestart omdat de dames van Zoebas de wedstrijdtenues in Zoetermeer waren vergeten. Toen de wedstrijdtenues eindelijk gearriveerd waren kon de wedstrijd eindelijk beginnen. De wedstrijd werd gestart met: Karin Groeneveld, Marion den Butter, Lisanne Schoon, Esmee Weusthof en Esmey de Haas.

Niet geheel onbelangrijk: Danielle van Oosten maakte deze wedstrijd, na een langdurige enkelblessure, haar debuut bij het eerste damesteam van Rivertrotters.

In het eerste kwart wilden de, BM van Houwelingen formatie, direct laten zien wat ze waard waren en dat ze deze keer niet van plan waren om er een puntje, puntje wedstrijd van te maken. Lisanne Schoon, maakt direct na de sprongbal haar eerste inside actie, helaas viel deze bal niet direct in netje, maar mocht dankzij  een fout wel direct op de vrijeworplijn plaatsnemen om de eerste score voor Rivertrotters te openen. Nog geen 10 seconden later wisten ook de dames van Zoebas het basketbalnetje te vinden en konden tot scoren komen. Echter bleek dit van korte duur te zijn want het eerste kwart eindigde in het voordeel van de dames van Rivertrotters met 15-5.

Coaches Jaap van Gelder en Nigel Vermeer gaven de dames de opdracht om nog harder en fullcourt te gaan verdedigen. Op deze manier zouden wij nog verder kunnen uitlopen op de dames van Zoebas. Deze opdracht bleek niet aan dovemansoren te zijn besteed. Dankzij het harde werk in verdediging wisten de dames van, BM van Houwelingen, meerdere steals te pakken waaruit gescoord kon worden. Dankzij mooie scores van, Michelle Scharloo en Joella Huisman, eindigde het 2e kwart in een voorsprong van 23-13.

Na de rust willen de dames van Rivertrotters dit tempo vasthouden. Verdedigend werd er keihard gewerkt waardoor de dames van Zoebas moeite hadden om de middellijn over te komen. Echter werd het harde werken niet direct beloond, de ballen wilden aan de zijde van Rivertrotters niet door het netje vallen. Ook Zoebas leek moeite te hebben om tot scoren te komen. Marion den Butter besloot dat het genoeg was geweest en schoot de spreekwoordelijke deksel van de basket af met een zuiver 3’tje. Hierna wisten Samantha Cornege en Esther Slieker ook tot scoren te komen. Joyce Jansen vocht in de rebound voor elke bal waardoor dit meerdere malen balwinst opleverde voor de dames van Rivertrotters. Eindstand 3e kwart: 43-23.

In het vierde kwart speelden de dames van Rivertrotters gedeeltelijk bevlogen en met souplesse maar met vlagen werden er ook aanvallen niet goed uitgespeeld of werd niet meer zo sterk verdedigd als in de perioden daarvoor. Desondanks wisten de dames van Rivertrotters de stand nog wat verder op te drijven wat resulteerde in een mooie winstpartij met als eindstand: 55-28.

De eerst volgende wedstrijd zal gespeeld worden op vrijdag 18 januari om 19:15 uur, tegen de nummer 1 van de competitie, in Barendrecht tegen Binnenland.