Mirjam de Ruiter met haar bronzen medaille
Mirjam de Ruiter met haar bronzen medaille OKK Hardinxveld

Brons voor Mirjam de Ruiter

20 januari 2019 om 15:16 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 19 januari 2019 turnde Mirjam de Ruiter van Gymnastiekvereniging OKK Hardinxveld haar tweede voorronde in Den Haag. Haar goede optreden leverde een bronzen medaille op.

Voor Mirjam begon de wedstrijd begon op de brug met ongelijke leggers, waar er door de jury erg streng gejureerd werd. Hierdoor vielen de scores van vrijwel het hele deelnemersveld aan de lage kant uit. Na brug volgde de evenwichtsbalk, een toestel waar balans van cruciaal belang is. Minuscule foutjes en wankelingen kunnen een turnster namelijk flink wat aftrek opleveren.

Evenals bij brug werd ook balk streng gejureerd door de aanwezige jury, maar een sterke oefening van Mirjam leverde haar een prima score op. Ze wist haar oefening zonder vallen te voltooien en maakte daarmee een mooie sprong voorwaarts in het klassement. 

Hierna restte nog de onderdelen vloer en sprong, toestellen waar acrobatische bewegingen op sierlijke wijze worden uitgevoerd. Ondanks de blessures waar Mirjam momenteel mee kampt draaide ze twee uitstekende oefeningen, waarbij ze tweemaal ruim boven de elf punten wist te scoren.

Het uitendelijke puntentotaal kwam uit op 41,917, genoeg voor de bronzen plak. Een plek bij de top 3 betekent tevens automatische plaatsing voor de volgende ronde, waar zowel Mirjam als OKK met smart naar uitkijken. In de tussentijd wordt er hard getraind om de oefeningen te verbeteren.

advertentie
advertentie