Heren1 basketballers winnen met ruime cijfers!

29 september 2019 om 09:52 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stond voor de Hoek & Blok heren 1 selectie alweer de derde seizoens wedstrijd op het programma. 14 September werd er thuis gewonnen van Lokomotief, 21 September verloren in Veghel bij Attacus en dit keer kwam 2e divisie kampioen Tantalus op bezoek in sporthal de Wielewaal. De selectie telt dit jaar 12 spelers waarin Gino Ragueb als verstreking uit Dordrecht is overgekomen. Chris den Boer is ook weer terug bij het eerste na een jaar proberen rustig aan te doen.

Vlak na de zomerweken een druk programma met de nodige vakantieplanningen nog in het team kenmerkt een stroeve start. Met genoeg ruimte voor verbetering is het noodzakelijk om in ieder geval op verdedigend niveau je mannetje te staan en de winstpunten veilig te stellen.

Zaterdag startte de guards Leron(C) en Arco, de forwards Nick en Fabio , Niek bewaakte de center positie. Tegenstander Tantalus uit Eindhoven is nieuw in de 1st divisie wat als kampioen uit de 2e divisie gebrand is om zichzelf te bewijzen. Daar wist de ervaren Hoek & Blok selectie al in het eerste kwart een stokje voor te steken door met 26 – 13 de leiding te nemen. Gillian kwam scorend erg sterk van de bank.

Tantalus mocht zich enigzins herstellen door rommelig aanvallend spel in het tweede kwart van River Trotters. Hierin merk je dat het verfijnen van het samenspel en baltempo nog wat aandacht kan gebruiken op de trainingen. Al met al vecht het team zich naar rust middels 45-34 voorsprong.

Coach Muris Agic wordt dit seizoen bijgestaand door assistent coach Marcus Lock, de aanwijzingen bij rust waren logisch, niet verslappen in de rebounds en aanvallend het baltempo hoog houden tegen de statische zone verdediging van Tantalus.

Qua score beeld blijft het verschil in het derde kwart nagenoeg gelijk oplopen. Niet alle schoten vallen voor de thuisploeg en met wat gelukjes onder de basket mogen de gasten vaak een extra vrije worp nemen. Doorloop 60-47 naar het vierde deel.  Iedereen van de Hoek & Blok selectie kwam aan scores toe. Tantalus probeerde nog via het bewust maken van fouten de tijd en scores voor zich te winnen. Tevergeefs liep de thuisploeg hierdoor nog sterker uit naar de verdiende overwinning;

88 -69.

Het programma vervolgt zich komende 5 Oktober uit in Vught tegen EVBV Octopus. Zaterdag 12 Oktober speelt River Trotters heren 1 weer thuis tegen Das uit Delft om 18:30 uur. Kom jij na het avondeten kijken in de Wielewaal ?!