Teamfoto River Trotters MSE1
Teamfoto River Trotters MSE1 Jan-Willem van Genderen

River Trotters neemt in derde kwart afscheid van Octopus

6 oktober 2019 om 20:48 Overig Deel je nieuws

Zaterdag 5 oktober reizen de mannen van River Trotters MSE 1 af naar Vught om de eerste punten van een uitduel in dit prille seizoen mee naar huis te nemen. Na een eerder mislukte poging tegen Attacus en twee gewonnen thuiswedstrijden treden de heren vandaag aan tegen Octopus Heren 1 uit Vught. Een ploeg die voor het 2de seizoen in de 1e divisie uitkomt, na vorig jaar na promotie een knappe 4de plaats wist te bereiken.
Om stipt 17.00 is de tip-off in de dan nog vrij sfeerloze sporthal in Vught, River Trotters begint erg sterk aan de wedstrijd en loopt via onder andere 8 punten van Chris den Boer snel uit naar een 2-12 voorsprong. Maar er worden ook de nodige ballen onder de basket gemist door de Heren uit Hardinxveld. Dit leidt er toe dat Octopus terug kan komen in de wedstrijd en tot een totaal van 18 punten (waarvan 8 uit vrije worpen) komt in het 1e deel van de wedstrijd. River Trotters zet hier 22 tegenover, en gaat dus aan de leiding. In het tweede kwart zijn het vooral Gillian Boldewijn en Leron Esajas die scoren namens RT, samen zijn ze goed voor 18 van de 25 punten in dit kwart. Langzaam wordt al afstand genomen van de tegenstander, en de ruststand is 40-47 in het voordeel van de Hoek & Blok formatie.
Aan het begin van de tweede helft neemt River Trotters met een aantal fast breaks snel meer afstand en loopt uit naar 42-54. Maar mede door de velen persoonlijke fouten die de Hardinxvelders maken (maarliefst 8 in dit kwart) kan Octopus blijven aanhaken vanaf de vrije worp lijn. De net van vakantie teruggekeerde Stef Zorg zet daar dan weer twee driepunters tegenover, en zo kan RT een definitief gat slaan en loopt het uit naar een voorsprong van 18 punten.
In het 4de kwart wordt de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld, en met 11 punten laat Gillian in dit kwart nogmaals zien dat hij goed in vorm is dit seizoen. De Hoek & Blok mannen scoren gemakkelijk dit kwart en halen uiteindelijk 97 punten, Octopus weet hier 73 tegenover te zetten en dus gaan de punten mee naar Hardinxveld.
Octopus blijkt ook dit seizoen een lastige tegenstander, maar het onderlinge niveauverschil is te groot om River Trotters te kloppen.
Volgende week spelen we in Hardinxveld tegen promovendus DAS uit Delft. Eenieder is van harte uitgenodigd om te komen kijken om 18.30 in Sporthal de Wielewaal.