Duel om de bal met Eliza Roest
Duel om de bal met Eliza Roest H. van Kekerix

HKC overtuigt niet, maar wint wel

27 oktober 2019 om 12:07 Korfbal Deel je nieuws

In de laatste veldwedstrijd voordat de korfballers de warmte van de zaal weer gaan opzoeken ontving HKC het bescheiden geklasseerde Tweemaal Zes. Er werd uiteindelijk wel gewonnen, maar van een gemakkelijke zege was geen sprake. Na een 8-8 ruststand wist de koploper een 20-18 tweepunter te scoren, maar moest daar wel tot het eind toe voor gaan.

De stormachtige wind was voor de korfballers toch een sta-in-de-weg om tot vloeiend spel te komen. In de eerste minuten leek HKC daar nog weinig hinder van te ondervinden want binnen vijf minuten stond er al een 4-1 voorsprong genoteerd. Het weer in grote getale opgekomen HKC-publiek ging er eens goed voor zitten, maar moest toezien dat haar favorieten de volgende tien minuten droog kwamen te staan. Het gaf de gasten uit Maartensdijk de gelegenheid om weer langszij te komen: 4-4. HKC nam vervolgens weer een voorsprong van twee punten, maar kon Tweemaal Zes niet van zich afschudden. De BMN De Klerkploeg bleef wel steeds aan de goede kant van de score, maar moest in de slotminuten van de eerste helft toezien dat Tweemaal Zes de ruststand op 8-8 bepaalde.

Annelies Kop leek HKC meteen na rust met twee fraaie afstandstreffers op het goede spoor te zetten en na een tegentreffer van de gasten stootte HKC door naar 12-9. Verdedigend liet HKC vooral in de korfzone steken vallen. Tien minuten na rust stond het weer gelijk: 12-12. Na vijf minuten zonder doelpunten leek HKC in vier minuten tijd de wedstrijd te beslissen met vier goals op rij: 16-12. Door het aanhoudend matig verdedigen van HKC kon Tweemaal Zes toch weer dichterbij komen naar 16-15, maar verder liet HKC het niet komen. In enkele minuten tijd liep de brigade van John Spek en André Kuipers uit naar 19-15, onder andere door een fraaie treffer van de sterk spelende Kelly de Bruin. Met nog vijf minuten te spelen leek de buit binnen, maar Tweemaal Zes zette nog aan voor een slotoffensief wat resulteerde in drie doelpunten op rij en een spannende 19-18 stand. De laatste minuut werd door HKC echter vakkundig uitgespeeld met een treffer in de slotseconde van Mark Klop: 20-18.

Door deze achtste overwinning in successie voert HKC ongeslagen de ranglijst aan in de Overgangsklasse, gevolgd door DOS Westbroek op drie punten als enig overgebleven concurrent. HKC gaat nu de zaal in en speelt eerst in eigen hal op 2, 5 en 9 november een voorbereidingstoernooi, waarna op 16 november gedebuteerd wordt in de Hoofdklasse met een wedstrijd tegen AW/DTV in Amsterdam.