Omslag Lieke turnt voor publiek
Omslag Lieke turnt voor publiek IdJ

100-jarig bestaan OKK inspiratie voor schrijfster Ineke Kraijo

25 november 2019 om 11:32 Overig Deel je nieuws

De Gymnastiek Vereniging OKK Hardinxveld bestond dit jaar 100 jaar. Voor schrijfster Ineke Kraijo was het dan ook niet moeilijk om te bedenken waar het vierde deel van de succesvolle serie De Radslagreeks over moest gaan. Twee maanden geleden kwam ‘Lieke turnt voor publiek’ uit.

 

Ineke Kraijo startte als kleuter bij OKK Hardinxveld, ging als vijfjarige naar de selectie en werd later ook trainster bij OKK. Na haar studie verliet ze Hardinxveld en inmiddels woont ze al jaren in Cuijk. Ineke geeft nog steeds turnles, aan meisjes tussen de zes en de tien jaar, maar ze is in de eerste plaats kinderboekenschrijver. Ze heeft 26 titels op haar naam staan, waarvan er meerdere een prijs in de wacht sleepten.

 

Een paar jaar geleden verscheen het eerste deel in de Radslagreeks ‘Lieke wil turnen’, al snel gevolgd door ‘Lieke heeft een wedstrijd’ en ‘Lieke gaat op turnkamp’. In het vierde deel, ‘Lieke turnt voor publiek’ bestaat de vereniging van Lieke honderd jaar. Daarom komt er een grote uitvoering. Lieke mag vijf keer optreden, maar ze moet de radslag op de balk doen. En dat vindt ze doodeng. Zeker als er heel veel mensen naar haar kijken. Zal ze het toch durven?

 

Ineke: ‘Ik vond het heel bijzonder om dit boek te schrijven. Ook al woon ik niet meer in Hardinxveld, OKK blijft toch altijd bij mij horen. Ruim twintig jaar bracht ik daar meerdere uren per week door. Bij de reünie vorige maand voelde ik me ook meteen weer thuis in het gebouw aan de Rijnstraat.’

 

Het boek ‘Lieke turnt voor publiek’ is voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar en geschreven op Avi E4-niveau. Het boek is beschikbaar of te bestellen bij de plaatselijke boekwinkel en ook online. Het is zelfs mogelijk om het boek gesigneerd te bestellen bij Ineke Kraijo.

 

www.inekekraijo.nl

 

advertentie
advertentie