Doorbraak van uitblinker Jorrit muilwijktie
Doorbraak van uitblinker Jorrit muilwijktie Wim v.d.Pijl

Ruime overwinning voor Vriendenschaar

1 december 2019 om 14:09 Korfbal Deel je nieuws

In de eerste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen behaalde Vriendenschaar een klinkende overwinning op Valto, dat kansloos was tegen de goed spelende Hardinxvelders. Bij Vriendenschaar stond   Arjanne Ambachtsheer , die enkele maanden door een handblessure niet had kunnen spelen, weer in de ploeg en had ook Daan Brouwer weer een basisplaats. Vanaf het beginsignaal werd de ploeg uit De Lier met veel pressing en prima aanvallen op achterstand gezet , en zag het publiek in de Wielewaal hoe het CABholland-team die voorsprong uitbouwde naar een grote overwining, die werd uitgebouwd naar een grote overwinning.

Na 10 seconden zorgde Milou Klijn al voor het 1e korfpunt, wat door Valto een tiental seconden later nog werd beantwoord. Maar na die snelle 1-1 schoten de broers Chris en Daan Brouwer raak, gevolgd door een benutte strafworp van Julian Voorwinde, waarmee de toon voor deze wedstrijd was gezet. In het eerste aanvalsvak was de rolverdeling anders dan vorige week, nu was de zuiver schietende Jorrit Muilwijk de puntspeler en had Julian Voorwinde ( die verdedigend zijn tegenstander volledig aan banden legde) aanvallend een meer dienende rol , daarbij goed gesteund door de geroutineerde dames Arjanne Ambachtsheer en Milou Klijn.  In het andere vak verzette de goed schakelende Celine van Meeteren aanvallend veel werk om de Brouwer-broers in stelling te brengen , die mede door de reboundkracht van Caroline Blokland mooie aanvallen goed konden afronden.

In het eerste kwartier van de wedstrijd kon Valto nog enigszins in het spoor blijven, met een gemiddelde van een korfpunt per minuut was de stand 9-6 . Zes minuten later had Vriendenschaar de voorsprong door 5 rake schoten vergroot naar 14-6 en leek de wedstrijd beslist. In de slotfase van de 1e helft schoot Valto binnen 1 minuut nog driemaal raak , maar was de laatste treffer voor de jongste Brouwer die de ruststand op 15-9 bepaalde.

Ook in de 2e helft was het automatiseringsteam de betere ploeg, hoewel Valto direct na de rust als eerste scoorde, werd de voorsprong door Vriendenschaar binnen 10 minuten vergroot naar 19-10, en kon de wedstrijd in een iets lager tempo rustig worden uitgespeeld. De topscorers Jorrit Muilwijk en Daan Brouwer ( met o.a. een fraaie one-hander) bleven met scherp schieten, en ook Caroline Blokland en Arjanne Ambachtsheer hadden  hun aandeel in het verder vergroten van de voorsprong. In de slotfase kwam jeugdspeelster Lieke Brouwer nog in de ploeg voor de moegestreden Arjanne Ambachtsheer en werd om en om scorend de eindstand bereikt van 27-14.  Een prima overwinning voor het achttal van trainer Jorrith Ekelmans, die daar komende zaterdag graag een vervolg aan wil geven in opnieuw een thuiswedstrijd in De Wielewaal. Tegenstander in deze wedstrijd , die om 17.55 uur begint is HKV/Ons Eibernest.

De korfpunten werden gescoord door: Jorrit Muilwijk en Daan Brouwer ieder 8x, Christian Brouwer 5 x , Milou Klijn en Caroline Blokland ieder 2 x, Arjanne Ambachtsheer en Julian Voorwinde ieder 1 x.