Rivertrotters Hoek en blokformatie verstevigd tweede plek

8 december 2019 om 12:00 Overig Deel je nieuws

De dames van de Hoek en Blokformatie traden het weekend aan tegen het laatst geklasseerde Helmink Heroes. Ondanks dat Helmink Heroes dit seizoen nog niet wist te winnen, werden de dames erop gewezen niet te makkelijk over de wedstrijd te denken.

Beide teams starten met een full court men-to-men verdedigen. Voor de dames van Rivertrotters resulteerde dit in meerdere steals en scores. Echter werd er aanvallend rommelig gespeeld en werd er in de defence nog teveel makkelijke scores weggegeven. Hierop dienden de dames scherper te zijn en dit ging in het tweede kwart beter.

Helmink Heroes wist maar tot zes punten te komen en de dames van de Hoek en Blokformatie bleven fel op de bal verdedigen. Hierdoor werd er met een verschil van 28 punten de rust in gegaan.

Na de rust werd er rommelig gestart en dichte Helmink Heroes het gat naar 18 punten. Na een time-out aan de kant van Rivertrotters werd het spel weer scherper en werd de afstand verder uitgebreid. Het laatste kwart werd netjes uitgespeeld en de dames sloten de wedstrijd af met een stand van 47-88.

Volgende week spelen de dames om 20.00u thuis tegen Utrecht Bull’s.
 

advertentie
advertentie