Makkelijke zege HKC na moeizame start bij ROHDA

2 februari 2020 om 11:20 Korfbal Deel je nieuws

Op voorhand werd de uitwedstrijd van HKC bij rode lantaarndrager ROHDA als een gemakkelijke opgave gezien. Uiteindelijk werd het dat ook, maar in de eerste fase van de wedstrijd werden de Hardinxvelders op achterstand gezet  en het duurde even voor dat zij de orde hersteld hadden.  Ook nu weer werd HKC ondersteund door vele Hardinxveldse supporters, die met twee supportersbussen naar Amsterdam waren afgereisd.

Bij HKC startte Sanne Langendoen op de plek van de geblesseerde Eliza Roest waarvoor, vanwege het verschil in speltype van deze spelers, de vakopstelling was aangepast.

In de beginfase waren de doelpunten duur en nadat de Amsterdammers een 2-0 voorsprong hadden genomen, was het pas in de vijfde minuut dat Sanne Langendoen via een strafworp de eerste Hardinxveldse treffer aantekende. Hierna vielen de doelpunten wel wat sneller, maar het initiatief bleef aanvankelijk nog wel bij de thuisclub. Pas na tien minuten spelen kwam HKC op gelijke hoogte, maar stootte toen direct door naar een 6-8 voorsprong. Dit verschil in score bleef enige tijd gehandhaafd, totdat Corné Troost en Mark Klop HKC in de 18e minuut uit lieten lopen naar een ruimere 7-11 stand. ROHDA, dat ondanks de hopeloze situatie op de ranglijst, een enthousiaste en positieve instelling toonde, liet HKC vervolgens niet verder uitlopen en bij rust was het verschil nog steeds vier goals: 10-14.

Na rust scoorde HKC meteen, maar moest vervolgens toestaan dat ROHDA inliep naar 12-15. Vervolgens leek de ploeg van John Spek en André Kuipers orde op zaken te gaan stellen door uit te lopen naar 12-18. Het spel van HKC bleef echter slordig en te gehaast, waarvan de hoofdstedelingen profiteerden en weer terugkwamen naar 15-18. Een sterke tactische keuze, door Mabel Havelaar en Nadhie den Dunnen van vak te laten wisselen, was de aanleiding van het snel verder uitlopen van HKC. Binnen zeven minuten scoorde HKC achtmaal, onder andere door zes goals uit handen van Den Dunnen en Havelaar en was de wedstrijd na 41 minuten wel gespeeld: 16-26. HKC ging vervolgens meer freewheelen en in de slotfase mocht A-junior Rowan Eijkelenboom zijn debuut maken in de Hardinxveldse hoofdmacht en kwam ook Lotte Scherstra nog binnen de lijnen. De BMN De Klerkploeg balde de wedstrijd vervolgens rustig uit en bij een 21-29 stand floot het Friese arbitrale duo Kloosterboer/Kleinhuis, die een gemakkelijke avond hadden, af. HKC boekte een nuttige overwinning in een nier al te hoogstaande wedstrijd, waardoor het een spannende slotfase van de competitie tegemoet gaat met allereerst drie thuiswedstrijden voor de boeg.

Voor de HKC-doelpunten zorgden: Corné Troost (6), Nadhie den Dunnen en Sanne Langendoen (ieder 5), Mark Klop (4), Carmen de Heer en Mabel Havelaar (ieder 3), Annelies Kop (2) en Danny den Dunnen (1).

A.s. zaterdag topper tegen KCC

In thuishal Het Dok wordt a.s. zaterdag de topper tegen lijstaanvoerder KCC gespeeld, waartegen eerder dit seizoen in Capelle aan den IJssel met 19-18 werd verloren. KCC liet afgelopen zaterdag een steek vallen tegen TOP Arnemuiden en HKC mag zich met het oog op de play-offkansen geen verder puntverlies permitteren en KCC dus nieuw puntverlies bezorgen. Aanvang in Het Dok is 16.30 uur. Deze wedstrijd wordt voorafgegaan door de topper tussen HKC 2 en Fortuna/Delta Logistiek 3.