Turners OKK plaatsen zich voor 1/8 finales

14 februari 2020 om 11:14 Overig Deel je nieuws

Zaterdag 8 februari 2020 turnden de selectieturners van Gymnastiekvereniging OKK de tweede districswedstrijd van het seizoen. In sporthal de Develhal te Zwijndrecht wisten alle jongens zich te plaatsen voor de achtste finales.

Voor Daan Teeuw, Youri Versloot, Jayden Kooij en Levi van Aken begon de wedstrijd al vroeg in de ochtend. Na de warming up mocht het viertal hun wedstrijd beginnen op het onderdeel voltige. Het lastige toestel is voor velen vaak een struikelblok, maar dit bleek voor deze jongens niet te gelden. Alle vier lieten een goede oefening zien en dat bleek eens te meer uit de score van de jury. De uitstekende start was te danken aan de focus van de jongens.

Een goed begin is het halve werk en dat bewees het viertal in het verdere verloop van de wedstrijd. Er werden weinig fouten gemaakt en dit was keer op keer terug te zien in de scores. Tegen het eind van de meerkamp werd de focus van de turners echter iets minder, waardoor er werd gekozen om de risico’s te minimaliseren. Zo werden de oefeningen op tactische wijze aangepast, wat achteraf een goede beslissing bleek.

In het eindklassement eindigde Daan Teeuw op een mooie tweede plaats. Levi van Aken eindigde net buiten de top 3 en vond zijn naam terug op plek vier van het klassement. Turners Youri Versloot en Jayden Kooij werden elfde en zestiende, een knappe prestatie. Beiden hebben zichtbaar stappen gemaakt ten opzichte van hun vorige wedstrijd en hebben de stijgende lijn te pakken.

Later op de dag mocht Jesse Stolk zijn oefeningen tonen aan jury en het aanwezige publiek. Jesse komt uit in de categorie Pupil Niveau 17 en ook hij maakte een flitsende start. Zijn eerste onderdeel was de rekstok, waar hij een score van 17.250 punten neerzette. Het sterke begin werd voortgezet op vloer en voltige, waar hij op voltige nogmaals een score van maar liefst 17.250 punten wist te noteren.

Helaas moest Jesse op ringen een penalty van de jury incasseren, maar wist zich gelukkig te herpakken op sprong en brug. Met name het onderdeel sprong, waar hij twee nette sprongen liet zien, werd goed beloond door de jury. Met een puntentotaal van 97.400 eindigde Jesse op de zestiende plaats, goed voor een plek in de achtste finale.

In de laatste wedstrijdronde van de dag mocht Youri van Noordenne aantreden in de categorie Junior 2, niveau 7. Al met al turnde hij een goede wedstrijd, met enkele kleine foutjes op sommige onderdelen. Youri begon voortvarend aan het onderdeel brug en liet tot aan de afsprong een stabiele oefening zien. Ondanks de misser bij de afsprong scoorde hij toch nog 10.450 punten op dit onderdeel.

Hij wist zich te herpakken op vloer (11.650) en voltige (10.450), waar hij met nette oefeningen zijn fout op brug corrigeerde. Youri eindigde zijn wedstrijd met een puntentotaal van 63.450 en een bronzen medaille. Zijn volgende uitdaging is de achtste finale in Waddinxveen.