One-hander van Christian Brouweru
One-hander van Christian Brouweru Wim v.d.Pijl

Goede 1e helft net voldoende voor winst Vriendenschaar

5 september 2020 om 22:10 Korfbal Deel je nieuws

De eerste competitie korfbalwedstrijd sinds een halfjaar was voor iedereen even wennen. Supporters/toeschouwers, die zich over het algemeen keurig aan de Corona-regels hielden,  zagen dat de teams van Vriendenschaar en Excelsior nog wat wedstrijdritme misten en vooral aanvallend nog niet de scherpte hadden. Vriendenschaar speelde een goede 1e helft en dacht aan de voorsprong van 9-3 bij de rust de wedstrijd onder controle te hebben ,maar liet Excelsior in de 2e helft nog dicht bij komen en hield slechts een marge van 1 korfpunt over.

De Hardinxvelders speelden met bijna hetzelfde team als een half jaar geleden, alleen nieuwkomer Lisette Mikkens ( overgekomen van Vitesse) maakte haar competitiedebuut bij Vriendenschaar, terwijl de geroutineerde Peter Visscher ook weer van de partij is . Tegenstander Excelsior uit Delft had ook enkele nieuwe gezichten ten opzicht van vorig jaar en werd op voorhand als een lastige tegenstander gezien. De ploeg uit Delft maakte weliswaar het 1e korfpunt in deze wedstrijd, maar daarna nam het CABholland-team het iniatief in de wedstrijd. Door een doorloopbal van Peter Visscher en een slim balletje onder de korf van Christian Brouwer werd het binnen enkele minuten 2-1 . Rake schoten van Jorrit Muilwijk en Christa van Hunnik vergrootten devoorsprong naar 4-1 in de 10e minuut. De groenhemden gaven verdedigend veel druk  waardoor Excelsior aanvallend weinig kansen kon creëren. Vriendenschaar bleef aanvallend in een hoog tempo goed combineren en liet de aanhang regelmatig  (voorzichtig) juichen. Het 9e korfpunt net voor de rust van Julian Voorwinden zorgde voor een ruststand van 9-3 en een goed perspectief voor het automatiseringsteam.

De 2e helft gaf echter een ander beeld, Excelsior ging wat opportuner spelen en zag in de beginfase  enkele verre schoten door de korf vallen. Vriendenschaar kon het goede aanvalsspel van de 1e helft niet continueren en zag Excelsior dichterbij komen. Alleen aanvoerder Christian Brouwer kwam in de 2e helft nog tot scoren voor de thuisploeg en hij deed dat op belangrijke momenten. Na 10 minuten was het 10-7 en zorgde hij voor 11-7, en ook na 11-9 schoot hij met nog 10 minuten te spelen weer raak, maar Excelsior bleef terugkomen. Trainer Jorrith Ekelmans bracht Marijn Bakema in de slotfase in de ploeg, waardoor hij Brouwer naar het aanvalsvak kon brengen. Excelsior kwam nog dichterbij naar 12-11, maar opnieuw zorgde Brouwer voor  de belangrijke 13-11. De Delftenaren kwamen nogmaals op 1 punt maar goed verdedigen in de laatste minuten zorgde voor de zwaar bevochte overwinning van 13-12 en de eerste  punten voor Vriendenschaar.

Komende zaterdag speelt Vriendenschaar om 15.30 uur uit in Westbroek tegen DOS, dat ook haar 1e wedstrijd won ( 14-15 bij ONDO).

De korfpunten werden gemaakt door: Christian Brouwer 6 x , Jorrit Muilwijk 3 x, Julian Voorwinde 2 x , Peter Visscher en Christa van Hunnik ieder 1x.