Team River Trotters Heren 1
Team River Trotters Heren 1 J.W. van Genderen

River Trotters Heren 1 wint in Roosendaal

26 maart 2018 om 09:11 Sport/sport Deel je nieuws

Van de vier wedstrijden die het Hoek en Blok heren 1 basketbalprogramma nog rest, was afgelopen zaterdag de laatste uitwedstrijd in Roosendaal. Blauw Wit , de nieuwkomer in de competitie werd al twee keer eerder dit jaar verslagen. Zij ervaren een leerzaam en blessure onderhevig seizoen, hopende op een plek in de Zuid poule na de zomer.
River Trotters was op Niek van Vliet na compleet afgereisd naar de sfeervolle sporthal. Eén doel voor ogen, winnen en onze huidige positie in de competitie stand verstevigen.
De wedstrijd kwam langzaam op gang, schoten vielen niet zuiver en ieder balbezit werd fanatiek onder druk gezet. Scores kwamen met name via individuele acties op de kop, er was veel ruimte voor de Guards. Het tempo liep op en Blauw Wit wist goed bij te blijven. 16-17 eind eerste kwart. Via een full court verdediging maakte de thuisploeg de nodige fouten. Coach Muris Agic wisselde bankspelers goed door en halverwege het tweede kwart ontstond verdiend een ruimere voorsprong. Redelijk zelfverzekerd ging de Hoek en Blok selectie de rust in, ook al was het niet de sterkste pot qua percentages, de sfeer in het team was goed en iedereen bracht zijn bijdrage. 29-38 bij rust.
Vaak is het derde kwart bepalend voor River Trotters, weinig teams dit seizoen die dat kwart hebben weten te winnen. Blauw Wit had een sterk antwoord na de rust, gebruikte hun lange mannen onder de borden goed en wist daardoor aan te haken in de wedstrijd, het liep zelfs op tot drie punten verschil waardoor het nog steeds alle kanten op kon. Het publiek vermaakte zich, het tempo bleef hoog en de scores vielen aan beide kanten. Tot het kantelpunt werd ingezet begin vierde kwart via Leron die een krachtige dunk over de complete verdediging heen denderde. Arco en Stef volgde met mooie scores en onder de ring pakte Ferdy zijn punten middels sterke rebounds. De thuisploeg haakte niet meer aan en de winst was in zicht. Eindstand 65-79.
De laatste drie wedstrijden dit seizoen zijn thuis in de Wielewaal, eerstvolgende tegen Hoofddorp op Zaterdag 7 April om 20:30uur. Zien we jou daar?