De kinderen van 'de Bron' en de 'Kerk van Hoop' werden opgetrommeld voor een schimmenspel.
De kinderen van 'de Bron' en de 'Kerk van Hoop' werden opgetrommeld voor een schimmenspel. Walter Leendertse

Zorgen voor verbinding; online kerstdienst in ‘de Bron’

23 december 2020 om 07:31 Activiteiten

H'VELD-G'DAM Hoe vier je kerst in deze tijd? Een tijd waarin je niet echt bij elkaar kan komen. Een tijd waarin alles donker lijkt. Hoe zorg je dan voor verbinding en licht? Twee kerken in Hardinxveld (NGK/GKv), de kerk van Hoop en de bron, hebben met elkaar gezocht naar mogelijkheden om rond de Kerst iets moois en zinvols te maken.

door Walter Leendertse

Onder het thema #LICHT zijn de leden van de kerken met elkaar aan de slag gegaan om in deze bijzondere tijd diensten neer te zetten die zorgen voor verbinding. Diensten waaruit licht mag stralen in deze donkere tijd. Eén van de organisatoren zegt: ,,We missen contact, aanraking, een bezoek… Je kunt je afvragen: waar is God? Hoe mooi is het dan om erachter te komen dat juist Hij voor die verbinding wil zorgen; Hij die het licht gemaakt heeft, die ons gemaakt heeft, Hij die zijn eigen Zoon naar de aarde stuurde. Hij is de God van Licht! Hij maakt dat wij bij elkaar mogen horen als broers en zussen. Allemaal beschenen door hetzelfde licht, namelijk Zijn licht.”

De diensten zijn helemaal vooraf opgenomen en als een film te bekijken. Voor de opnames mobiliseerden ze de twee gemeentes van jong tot oud, van klein tot groot. Hierdoor is het echt iets geworden van iedereen, door iedereen en voor iedereen. Ook voor mensen die helemaal niks met de twee kerken te maken hebben of die helemaal niets met God en geloven hebben.

Het zijn diensten geworden vol afwisseling: muziek, beeld, dans, clips, schimmenspel, toneel en overdenkingen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Een andere medewerker voegt nog enthousiast toe: ,,Ik hoop zo dat er veel mensen zullen kijken, want het is echt anders, het is echt heel bijzonder. Het laat verbinding zien en vooral sterren die stralen. Stralen omdat Het Licht op ze schijnt. Zijn Licht verbindt ons met elkaar.”

De diensten zijn te volgen via www.debronhg.nl/kerst en worden uitgezonden op: 24 december 22.00 uur (kerstnachtdienst), 25 december 10.00 uur (kerstdienst), 26 december 16.00 uur (orgelconcert), en kunnen ook later nog worden teruggekeken.

advertentie
advertentie