Afbeelding
pixabay.com/bboellinger

Nationale Laarzendag

7 mei 2022 om 10:53 Activiteiten

WERKENDAM Op zaterdag 14 mei houden zoveel mogelijk partijen in NL Delta de allereerste Laarzendag in het kader van 600 jaar Elisabethsvloed. Op die dag willen wil men zoveel mogelijk mensen op laarzen laten lopen en zijn er overal activiteiten waarin laarzen centraal staan. Hiermee vraagt men aandacht voor de prachtige delta waarin we leven en wil men bewustwording creëren voor de problematiek van het stijgende water.

De laars staat daarbij symbool voor twee boodschappen:
- De lente komt eraan en je woont in een van de mooiste landschappen van Nederland: de delta. Trek je laarzen aan en ga op ontdekkingstocht!

- Het water komt weer, wees je dat bewust! Kom kijken wat we in de delta doen en deden om het water in goede banen te leiden. En om te ontdekken wat je er zelf aan kan doen.

Het Biesbosch MuseumEiland werkt mee aan deze laarzendag.

Allereerst krijgen bezoekers die zich die dag op laarzen melden korting op de toegangsprijs tot het museum. (Volwassenen betalen dan € 5,- en kinderen € 2,50).

Om 14.00 en 16.00 uur worden excursies onder leiding van een gids door de Noordwaard georganiseerd. Deelname aan de wandelingen, die 1 ½ uur duren kan door in te schrijven via de link op de website biesboschmuseumeiland.nl. Kosten €2,50 per persoon.

Om 15.00 uur organiseert men in de Biesbosch Beleving op het museumeiland de Deltakampioenschappen waterspatten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Wie kan al stampend het water het hoogst op laten spatten? Schrijf je hiervoor in via de link op de website.

Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2 in Werkendam, 0183-504009, biesboschmuseumeiland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie