Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

43ste editie van de Speel-In is weer een succes

Activiteiten

HARDINXVELD-GIESSENDAM Wie tussen 8 en 18 augustus over de Wieling reed, kan het spektakel eigenlijk niet gemist hebben. Vanaf de opbouw was het al feest, maar op donderdag 11 augustus ging de Speel-In écht van start. Ruim 130 vrijwilligers hielpen om de 43ste editie van het kinderfeest weer onvergetelijk te maken.

door Suzanne Heikoop

Op de stoep van de Wielewaal zitten Julia, Jet en Mirthe (7) even uit te hijgen. De ouders van de vriendinnen hadden contact met elkaar gehad en afgesproken dat de meiden met elkaar naar de Speel-In mochten gaan. ,,Mijn moeder vertelde het gisterenmorgen.”, vertelt Mirthe. ,,Dit is het eerste jaar dat we hier zijn. Ik ben vrijdag ook geweest, Jet en Julia zijn er vandaag (maandag) voor de eerste keer. We doen alles samen.” Jet haakt in: ,,We zijn geschminkt en hebben tattoos gekregen. Ook hebben we flesjes geknutseld. We willen nog naar de haarhoek, daar kan je kleur in je haar krijgen. Daar was het alleen heel erg druk, dus misschien doen we dat morgen nog.” Julia vindt bijna alles bij de Speel-In leuk. ,,Alles behalve de computers. Dat is meer voor jongens, vind ik. De activiteiten zijn best wel goed bedacht. Als er altijd Speel-In was, zou ik best wel vaak gaan. Het is alleen wel erg druk. Volgend jaar zijn we waarschijnlijk weer van de partij!”Voorzitter Kevin Faro is blij met de opkomst. ,,We merken de coronajaren wel aan de verschuivingen in leeftijd. De oudere kinderen ontbreken, maar de aanwas van onderen is goed vertegenwoordigd! Ook de vrijwilligers hebben we op het laatste nippertje rond gekregen. Iedere dag zijn er zo’n tachtig in de weer in de diverse speel- en knutselhoeken, in totaal hebben we ruim 130 vrijwilligers rondlopen. Bijna iedere dag is er een vereniging. Vandaag is dat, zoals je kunt horen, muziekvereniging EMS. Voor ons is hun aanwezigheid een leuke toevoeging aan de activiteiten, voor hen is het leuke promotie. Daarom hebben we de samenwerking met verenigingen weer een boost gegeven.”Faro is nu al vijfentwintig jaar actief bij het kinderevenement. ,,Ik was vaak in de Ducdalf en werd er tussenuit gepikt door Cor Speksnijder. Hij zei: ‘Kom jij eens even hier. Jij bent de toekomst van dit evenement. Hier heb je een taak’. En ik deed het. En doe het nog steeds. Cor sleepte je erbij en liet je rommelen, liet je vrij en liet je groeien.”


Cor Speksnijder overleed in februari 2021. ,,Daarom hebben we dit jaar een speciale ‘Corade’. Op maandagavond kunnen mensen die Cor hebben gekend herinneringen ophalen onder het genot van een hapje en een drankje. Cor was vanaf de tweede editie van de Speel-In actief als beroepskracht vanuit de voorloper van Servanda. Na zijn pensioen was Cor er nog als vrijwilliger, of je het nu wilde of niet. Hij was er altijd. Mede dankzij Cor is de Speel-In een groot succes geworden en daarom herdenken wij hem deze editie met een speciaal moment.”

Afbeelding
Afbeelding
Supergezellig op de Speel-In.
Afbeelding
advertentie
advertentie