Afbeelding
culturele dag

Aanmelden voor culturele dag in Hardinxveld-Giessendam nog mogelijk

3 februari 2023 om 12:38 Activiteiten

HARDINXVELD-GIESSENDAM Een aantal organisaties uit Hardinxveld-Giessendam is bezig met de voorbereiding van een culturele dag. Een dag die begint met een ontbijt en vervolgens zullen er muziek- en andere optredens zijn. Ook komen er diverse presentaties, kunnen cultuurhistorische wandelingen worden gemaakt, een pop-up expositie beeldende kunst worden bezocht en is er nog veel meer te doen. 

De eerste verenigingen en instellingen hebben zich al aangemeld en de invulling van de dag begint al aardig vorm te krijgen. Aanleiding voor deze dag was het idee van Oranjevereniging ‘Oranje Trouw’ om een ontbijt te organiseren. Daar gaat deze culturele dag dan ook mee van start. Twee keer een ontbijt zelfs, een in Boven-Hardinxveld en een in Neder-Hardinxveld/Giessendam.

In het vervolg van de dag krijgen plaatselijke verenigingen en particulieren de gelegenheid om op te treden op verschillende plekken in het dorp. Muziekverenigingen, plaatselijke bands, zangverenigingen, amateur kunstschilders en anderen zullen hun kwaliteiten komen tonen. Tevens zijn er enkele routewandelingen door het dorp, onder meer langs cultuurhistorische huizen en andere gebouwen. In Museum De Koperen Knop is een speciale pop-up expositie van werk van professionele beeldend kunstenaars. En er komt nog meer.

Wie zich als vereniging of anderszins nog niet heeft aangemeld, kan dat alsnog doen. Graag verneemt de organisatie voor 15 februari wie mee wilt doen. Aanmelden en info via mail: Peter van Wijngaarden - peter.v.wijngaarden48@kpnmail.nl

De dag wordt mede gepromoot door de Gemeente Hardinxveld-Giessendam, door de MAG en door het Ondernemersfonds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie