Museum De Koperen Knop
Museum De Koperen Knop Esther Coumans

Lezing over Zuiderzee klederdracht in Museum De Koperen Knop

17 september 2023 om 10:43 Activiteiten

HARDINXVELD-GIESSENDAM Een van de extra activiteiten rond de expositie Textielparels in Museum De Koperen Knop is een lezing op 27 september. Dan komt Jan Kees Goud een presentatie houden over de langs de Zuiderzee gedragen klederdrachten, met als passende titel ‘Langs de Zuiderzee’.

Bij het woord klederdracht weten we direct wat wordt bedoeld en zien we in gedachten vrouwen en mannen in Spakenburg, Volendam of Marken in dracht lopen. Maar ook tal van andere plaatsen langs de voormalige Zuiderzee kennen ze: Hindelopen, Kampen, Huizen, Elburg, Enkhuizen en nog veel meer plaatsen. Het wordt steeds minder en veelal zie je ze alleen nog op hoogtijdagen.  

JanKees Goud (Yerseke 1977) studeerde Algemene Kunst- en Cultuurwetenschappen. Hij is als freelancer actief op het gebied van Nederlandse streekdrachten. Sinds 1997 verzamelt hij kennis over de streekdrachten. Hij geeft zijn kennis erover door en is gespecialiseerd in de praktijkvaardigheden om streekdracht presentabel te maken en te houden, vooral ook in de toekomst.

De presentatie op 27 september start om 19.30 uur en kost €8,50 per persoon, inclusief een consumptie. Donateurs, sponsoren en vrijwilligers van het museum krijgen 50% korting. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom om alvast de expositie te bekijken. Kaarten reserveren kan door per persoon het bedrag over te maken op NL 93 RABO 03950 01 005 met vermelding van naam en ‘lezing Goud’. Het museum is gevestigd: Binnendams 6, Hardinxveld-Giessendam, 0184-611366 of koperenknop@koperenknop.nl. Telefonisch of per e-mail aanmelden kan ook.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie