'Kom een bakkie doen!'

17 oktober 2018 om 15:05 Lokaal/Column

De vakantie is alweer wat weken voorbij en het 'normale' leven is weer volop bezig. Pas was ik mijn mailbox aan het opschonen, u doet het misschien ook wel eens, en kwam ik nog wat oudere mailtjes tegen. Een e-mail sprong er uit: een e-mail van het door ons zeer gewaardeerde oud-raadslid van de SGP. De inhoud: een keurig Excel-bestand met daarin de gemiddelde leeftijd van de gemeenteraadsleden: 54,61 jaar. Ik verbaasde me: dit is gemiddeld ongeveer 8 jaar ouder dan de vorige gemeenteraad. Overigens, er mag worden opgemerkt dat als u de raadsleden eens aanspreekt, ze zich waarschijnlijk bij lange na niet zo oud voelen als dat ze gemiddeld echt zijn. Maar goed, u snapt wel waar ik heen wil, toch? Waar zijn de jongeren in het gemeentehuis?

Ik kan u geruststellen, die zijn er zeker wel! Ze zitten alleen, net als ik, als burgerleden naast onze raadsleden ter ondersteuning. Getallen over de gemiddelde leeftijd van burgerleden heb ik niet, maar ik verwacht dat deze gemiddeld lager is dan de leeftijd van de raadsleden. Alleen, we hebben in mijn ogen eigenlijk te weinig jongeren in de gemeenteraad of naast de raadsleden. Ik kan het me daarom niet voorstellen dat er geen andere jongeren uit Hardinxveld-Giessendam of Boven-Hardinxveld zijn die zich eens tegen de politiek aan willen bemoeien.

Vandaar mijn oproep aan alle 30-ers: kom eens een bakkie doen op donderdagavond op het gemeentehuis, bij bijvoorbeeld een raadsvergadering of een fractievergadering en vertel de partijen eens wat er onder de jongeren leeft. Wie weet ga je de politiek wel leuker vinden dan je ooit had kunnen denken. Ik spreek uit ervaring: lokale politiek in Hardinxveld-Giessendam is vaak erg concreet en praktisch! Kom langs, want de politiek heeft jullie juist hard nodig!

Koen Schouten, burgerlid SGP

advertentie
advertentie