Afbeelding
gemeente Hardinxveld-Giessendam
Raadspraat

SGP fractievoorzitter Erik van den Bosch over een week vol van teleurstelling

13 september 2023 om 10:43 Column

Er zijn van die weken dat je denkt: geen vuiltje aan de lucht. Met frisse moed na de vakantie alles weer in het oude vertrouwde ritme. En dan ligt er later toch opeens een week achter je, die je het liefste weer snel vergeet. Een week vol van teleurstelling. Aan het einde van zo’n week wordt er dan ook nog gevraagd om even een column aan te leveren. Dan zou je zeggen genoeg om op papier te zetten.

Eerst maar het positieve eruit lichten.

Veel vrijwilligers hebben zich afgelopen zaterdag ingezet voor de Open Gemeentedag en Hardinxveld-Giessendam weer “op de kaart” gezet. Naast activiteiten in en rond het gemeentehuis van onze “eigen” organisatie hebben ook de hulpdiensten politie, brandweer en ambulance hun bijdrage geleverd. Een positieve dag, en ook goed om op die manier samenbindend bezig te zijn.

Dan naar het teleurstellende.

Wat waren we als SGP vorig jaar de kiezer en boven alles God erkentelijk voor de zetelwinst. Het SGP geluid in de raad werd hierdoor immers versterkt. Als SGP staan we voor politiek bij een geopende bijbel. Hoe teleurstellend is het dan dat de extra zetel die we er destijds bij kregen, op deze manier van ons afgenomen wordt.

Dat dit allerlei gevoelens en veel vragen oproept, zal duidelijk zijn. Dat hier nog met diverse betrokkenen over doorgesproken zal worden moge ook duidelijk zijn.

Ondanks alles mogen en moeten we als SGP biddend verder gaan in het vertrouwen dat God regeert! Die wetenschap geeft (ondanks alle teleurstelling) rust en ook kracht om het goede voor ons dorp te zoeken!

Erik van den Bosch

Fractievoorzitter SGP

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie