Afbeelding
Biesbosch Museumeiland

Biesbosch MuseumEiland ontvangt steun

5 september 2020 om 07:45 Corona

WERKENDAM Het Biesbosch MuseumEiland heeft de afgelopen week van twee fondsen aanzienlijke steun ontvangen.

Op 1 september maakte het Mondriaan Fonds bekend dat het Biesbosch MuseumEiland één van de 27 musea is die met succes een beroep heeft gedaan op de Compensatieregeling Coronacrisis Musea 40.000-100.000 bezoekers.

Het Noodfonds verstrekt per museum een bedrag van €60.000,- om de gevolgen van de coronacrisis enigszins te kunnen compenseren.

Ook een aanvraag bij De Mastboom-Brosens Stichting werd met een forse bijdrage gehonoreerd. Dit fonds, dat zich inzet voor het behoud, de bevordering of de verbreiding van de (cultuur-)geschiedenis van West- Brabant en/of de Noorderkempen, kende het Biesbosch MuseumEiland uit een in verband met de coronacrisis ingesteld noodfonds, een bedrag van €30.000,- toe.

In een eerder stadium ontving het museum bijdragen van €5.000,- van zowel het Noodfonds Rabobank Altena-Bommelerwaard als het Prins Bernhard Cultuur Fonds.

De steun is bijzonder welkom. Het Biesbosch MuseumEiland was noodgedwongen dicht van half maart tot en met 31 mei.

Vanaf de openstelling op 1 juni is het museum door 15.449 mensen bezocht, waarmee het totaal aantal bezoekers over 2020 op 20.000 is gekomen. In 2019 werden in dezelfde periode ruim 30.000 bezoekers genoteerd. Wat opvalt is dat het groepsbezoek enorm achterblijft bij eerdere jaren. Het uitblijven van groepsboekingen voor de maanden in september en oktober bevestigt dit beeld.

advertentie
advertentie