Start vaccinatie zorgpersoneel
Start vaccinatie zorgpersoneel Richard van Hoek Fotografie

GGD ZHZ gestart met vaccineren

Corona

DORDRECHT De GGD ZHZ is vandaag, vrijdag 15 januari gestart met het vaccineren van zorgpersoneel in Dordrecht. De Deetos sporthal is de centrale locatie voor de regio Zuid-Holland Zuid waar zorgpersoneel zich kan laten vaccineren.

De eerste prik is vanmorgen om 7.55 uur gegeven aan een zorgmedewerker van Zorgwaard (een woonzorgorganisatie uit de Hoeksche Waard), direct daarna is het vaccineren van de zorgprofessionals echt van start gegaan. De GGD ZHZ gaat zeven dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur vaccineren.

Zorgpersoneel ontvangt via de werkgever een uitnodiging om een afspraak voor de vaccinatie te maken. Al vanaf de eerste dag waarop het callcenter voor het maken van afspraken operationeel was, heeft zorgpersoneel zich massaal aangemeld voor een vaccinatie. Zij krijgen het vaccin van BionTech/Pfizer toegediend.

Het vaccin wordt twee keer toegediend met een tussenpauze van 21 dagen. Dat betekent dat zorgprofessionals die zich aanmelden, in de periode van vaccinatieweek 1 tot en met 3 de eerste vaccinatieprik toegediend krijgen. In vaccinatieweek 4 tot en met 6 ontvangen zij de tweede prik.

advertentie