Afbeelding
Gemeente Heemstede

Vaccinatielocatie Oranje Wit in Dordrecht gaat sluiten

Corona

REGIO - Na de sluiting van de twee kleinere vaccinatielocaties in Oud-Beijerland en Groot-Ammers, volgt in september de sluiting van de Oranje Wit-hal in Dordrecht. GGD ZHZ volgt hiermee de landelijke roadmap voor afschaling en zet de volgende stap in de vaccinatiecampagne.

De huidige vaccinatielocatie is gevestigd in de Oranje Wit-hal en deze wordt in september weer beschikbaar gesteld voor de jeugd en de sportverenigingen. Om de vaccinatiecampagne te kunnen voortzetten is gezocht naar een nieuwe locatie.

Voor begin september heeft de GGD ZHZ het voornemen om een nieuwe vaccinatielocatie te openen aan de Laan van Europa ter hoogte van de middenstip in Dordrecht. Op dit moment loopt hiervoor een vergunningsaanvraag. In overleg met de gemeente, veiligheidsregio, politie en verkeersdeskundigen is er gekozen voor deze locatie. Inwoners die na de sluiting een afspraak hebben in de Oranje Wit-hal, krijgen bericht per sms over de nieuwe locatie.

De GGD stelt: ,,Op alle vaccinatielocaties is door onze medewerkers met man en macht gewerkt om de inwoners van onze regio – die dat wilden – zo snel mogelijk te vaccineren. Veel mensen hebben inmiddels hun eerste vaccinatie gehad en ook zijn er al veel tweede prikken gezet of is daar een afspraak voor gemaakt. Het grootschalig vaccineren van een groot deel van de bevolking was een bijzondere periode waar binnenkort een einde aan komt.”

Sinds een aantal weken maakt GGD ZHZ gebruik van een mobiele vaccinatie-unit om mensen de kans te geven zich dichtbij huis, zonder afspraak, te laten informeren en vaccineren. De mobiele vaccinatie-unit staat in verschillende gemeenten en wijken in de regio. De wijkgerichte aanpak is in de regio zeer succesvol en blijkt in een behoefte te voorzien. Daarom wordt de aanpak de komende periode ook in andere wijken in de regio ingezet.

advertentie